Turbózzuk fel szervezetünket lékúrával!
Tavasszal és ősszel érdemes egy intenzív tisztítókúrát végezni, hogy a nyár során felszedett pluszkilóktól megszabaduljunk, illetve, hogy feltöltsük szervezetünket a szükséges vitaminokkal a téli megfázásos időszak előtt.
2013. október 15. 13:59

A nyersen préselt zöldség és gyümölcslevek segítenek, hogy azonnal fittebbnek érezzük magunkat, emellett pedig felveszik a harcot az őszi depresszió, és a
kimerültség ellen is! Az őszi lékúra fontosságáról, Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód tanácsadót kérdeztük.

Bár általában tavasz a megújulás ideje, valójában szervezetünknek negyedévente- félévente szüksége van a tisztulásra és a feltöltődésre! Az ősz is azon időszak, amikor testünket fel kell készíteni a télre vitaminokkal és ásványi anyagokkal, ezzel biztosítva a vitalitást. Íme, a 3
legjobb energizáló hatású gyümölcs- és zöldséglé őszre!

Aszaltszilvalé reggel és este

A szilvát és egyúttal aszalt változatát az egyik legegészségesebb gyümölcsnek tartják, gazdag forrása az ásványi anyagoknak és a vitaminoknak. "Az egyik ok, amiért az aszaltszilva-italnak a reggeliző asztalon a helye, hogy különösen magas a rosttartalma. Fogyasszunk belőle egy pohárral reggel és este, így megkönnyíthetjük a nehezebb ételek emésztését, megakadályozhatjuk a székrekedést, és hatalmas adag antioxidáns-dózishoz juttathatjuk
szervezetünket."

Meleg bodzanektár és a zöldséglevek

A gyümölcslevek mellett a zöldséglevek is rendkívül táplálóak lehetnek az ősz beköszöntével. "A sárgarépalében rengeteg a béta-karotin, mely a szervezetben A-vitaminná alakul. A zöldséglevek pedig kiválóak lehetnek a fáradékonyság ellen, a benne lévő vitaminoknak hála szervezetünk gyorsabban regenerálódik, és búcsút inthetünk a rossz hangulatnak is!" - árulta el Dr.Csomai Zita, a Dr. Steinberger szakértője, majd azt is hozzátette, kevesen ismerik, de a melegen fogyasztott bodzanektár jótékony hatása régóta ismert. "Naponta több pohár melegített bodzalé fogyasztását ajánljuk a hideg, esős napokon. Csak melegíteni ajánlott, nem forralni, mert forralásnál értékes anyagok mennek veszendőbe."

Egy pohár energia reggelre

Ha egy igazán hatásos energiaforrást kellene mondani a zöldségek tárházában, valószínűleg a cékla kerülne a dobogó első fokára. Egyik legfontosabb vitamin és ásványianyag forrás lehet az őszi-téli időszakban. A céklalé különösen egészséges, ha szervezet megtisztításáról van szó, magas vastartalommal rendelkezik, emellett napi fél liter fogyasztása a vérnyomásra is jó hatással lehet. Reggel felkelés után fogyasszunk el belőle egy nagy pohárral, ez segít, hogy jókedvvel és energiával indítsuk a napot! Emellett, jó, ha tudjuk, hogy a céklalé edzés előtt is csodákat művel, segítségével látványosabb eredményt érhetünk el.

Life PR nyomán
MTI Hírfelhasználó