Hivatalos látogatást tesz Indiában Orbán Viktor
Hivatalos látogatást tesz Indiában Orbán Viktor miniszterelnök, aki találkozik a dél-ázsiai ország állam- és kormányfőjével is.
2013. október 16. 08:12

    Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-nek szerda reggel elmondta: az Orbán Viktor vezette politikai-gazdasági delegáció - amelynek tagja mások mellett Varga Mihály nemzetgazdasági és Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter, valamint Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára - szerdán utazik Indiába.

    A hivatalos programok csütörtökön kezdődnek Újdelhiben a Mahátma Gandhi-emlékhely megkoszorúzásával, majd a miniszterelnök előadást tart az indiai fővárosban, az ország külpolitikai intézetében Magyarország és Európa egy változó világban címmel.

    Ezt követően Pranab Mukherdzsi indiai államfőnél tesz látogatást, délután pedig felszólal a magyar-indiai üzleti fórumon.
    Ugyancsak csütörtökön a kormányfő találkozik Sonia Gandhival, az UPA kormánykoalíció elnökével és Mohammad Hamid Anszari alelnökkel, felsőházi elnökkel.

    Helyi idő szerint este Orbán Viktor megbeszélést folytat majd Manmohan Szingh indiai kormányfővel, majd a két miniszterelnök jelenlétében a kormányok képviselői megállapodásokat írnak alá kutatás-fejlesztésről, egy kulturális munkatervről, gyógyászati és sport célú együttműködésről, valamint egy szándéknyilatkozatot a kétoldalú légügyi megállapodás módosításáról - ismertette a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

    Havasi Bertalan tájékoztatása szerint Orbán Viktor csütörtök éjjel Mumbaiba, India pénzügyi központjába - korábbi nevén Bombay - utazik, ahol péntek reggel felkeresi a tőzsdét, megnyitja az aznapi kereskedést, majd indiai pénzügyi befektetőkkel találkozik. Ezután előadást tart az ottani magyar-indiai üzleti fórumon.

    A magyar delegáció pénteken látogatást tesz a Tata Consultancy központjában, majd felavatják a Mumbai Magyar Főkonzulátust.

mti
  • Fel kell venni a harcot a gravitáció ellen!
    A normalitás elleni háború légnyomást okozott magas poszton is.
  • A gyurcsányi „semmi”
    „A Világgazdaság korábban megírta, Gyurcsány Ferenc az elmúlt négy évben összesen kétmilliárdnyi osztalékot vett fel céges érdekeltségeiből. 2016-ban 1.179 millió forintot, 2017-ben 228 millió forintot, 2018-ban 298 millió forintot, 2019-ben pedig 238 millió forintot” – adta tudtul a média az idén februárban. És ez „csak” az osztalék.
MTI Hírfelhasználó