A KDNP elítéli a Szolidaritás arculati tolvajlását
A KDNP szégyennek tartja, hogy a magyar Szolidaritás mozgalom a világtörténelmet formáló lengyel Szolidaritás nevével él vissza és arculatát használja megbotránkoztató akcióihoz.
2013. október 24. 10:36

Ezt a kisebbik kormánypárt annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy szerintük a magyarországi mozgalom az általános közfelháborodás ellenére megkísérelte megvédeni csúfos szobordöntő akcióját október 23-án.

Kiemelték: a béke Nobel-díjas Lech Walesa volt lengyel államfő által elsőként vezetett lengyel Solidarnosc - Szolidaritás Független Szakszervezetnek semmi köze nincs a névutánzó magyar társasághoz. A lengyel szervezet a KDNP kérdésére közölte, hogy a magyar Szolidaritás mozgalommal semmiféle hivatalos vagy egyéb kapcsolatuk nincsen, továbbá a Solidarnosc jellegzetes logóját a lengyel szervezet engedélye nélkül használják - tudatták.

A KDNP elítéli az arculati tolvajlást és különösen otrombának tartja, hogy október 23-án a magyarországi Szolidaritás azokat az évszázados magyar-lengyel testvérkapcsolatokat rombolta, amelyek érzése 1956-ban a budapesti diákokat mozgatta a forradalomhoz vezető úton.

MTI
MTI Hírfelhasználó