Elszólta magát? - Novák Előd a kuruc.info szerkesztője?!
Az Országgyűlés Kulturális- és sajtóbizottságának legutóbbi ülésén elnökként újabb vitába bonyolódott Novák Előddel L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke. A polémia során L. Simon szerint Novák elszólta magát, hogy ő a kuruc.info szerkesztője. L. Simon jegyzőkönyvekből való idézeteit a Hir24 közölte.
2013. október 30. 21:28

Október 28-án az Országgyűlés Kulturális- és sajtóbizottságának ülésén elnökként sajnos újabb vitába bonyolódtam Novák Előddel. Kénytelen voltam figyelmeztetni és megkérni arra, hogy ne zsidózzon a bizottságban, és ne is cigányozzon.

A következő figyelmeztetést már másért kapta: „Másodszor figyelmeztetem. Nem fogom hagyni, hogy tovább beszéljen, ha nem moderálja magát, képviselő úr. Nagyon szépen kérem, hogy az ilyen minősítéseket, hogy »álláshalmozó politikusbűnözők«, szíveskedjék magának megtartani, vagy megírni az ön kedvenc fórumára, ahol egyébként ön rendszeresen publikál.”

Az ülés – amelyen dr. Karas Mónika NMHH elnököt hallgattuk meg – később vált igazán érdekessé. Novák egy fénymásolatot lobogtatott, amely állítólag Böröcz István hatos kartonjáról készült, s amelyet korábban közzétettek a kuruc.info-n. Innen érdemes olvasni a jegyzőkönyv részletét:

„NOVÁK ELŐD (Jobbik): […] Végül én is szeretném itt elnök asszonynak még egy személyi kérdést idehozni. Böröcz Istvánról van szó, akivel nemcsak az a probléma, hogy rendkívül sok összetűzése volt, hiszen még talán mondhatnánk, hogy ez benne is van a munkakörében hivatalból egy ilyen hatalmas médiabirodalom 70 milliárd forintja felett basáskodó személynek, azonban azt gondolom, hogy elfogadhatatlan, hogy ön sem vesz tudomást az ő III/III-as ügynök múltjáról, és ezek után kinevezte az NMHH vagyongazdálkodási, stratégiai és struktúrafejlesztési vezetőjévé. Biztos vagyok benne, mert még nem tudták betiltatni a kuruc.info hírportált, amireL. Simon László is az előbb célzott...

ELNÖK: Ezek szerint ön elismeri, hogy rendszeresen publikál a kuruc.infón?

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ne szóljon közbe egyrészt…

ELNÖK: Én végül is nem mondtam ki a nevét. (Derültség.)

NOVÁK ELŐD (Jobbik): A reakciójából ezt vontam le.

ELNÖK: De képviselő úr, ez nagyon fontos kérdés. Ezek szerint ön elismeri, hogy rendszeresen publikál a kuruc.infón?

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ne vágjon közbe, elnök úr, legyen szíves; már egyszer kértem önt erre. Szívesen válaszolok a kérdéseire az »egyebek« között, ha azt házszabályszerűen felteszi, azonban én azt mondtam…

ELNÖK: Nem, azt hiszem, hogy ez a nyilvánosságot is érintő, nagyon súlyos kérdés…

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Így van. Én is súlyos kérdésekről beszélek, és legyen szíves, ne vágjon közbe.

ELNÖK: … hogy egy országgyűlési képviselő egy törvénytelenül működő…

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Nem törvénytelenül.

ELNÖK: … fórumon rendszeresen publikál.

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ne minősítgesse itt például a legolvasottabb jobboldali hírportált, türtőztesse magát, akármilyen kellemetlen is az ön számára, hogy az ön perverz, obszcén verseit ez a portál közölte. (Moraj.)
[…]

ELNÖK: Köszönöm szépen, képviselő úr. (Novák Előd jelentkezik.) Parancsol? (Novák Előd: Ügyrendben kérnék szót.) Nyomja be a mikrofont, mert nem hallom, hogy mit mond.

NOVÁK ELŐD (Jobbik): Ügyrendben kérnék szót.

ELNÖK: Máris megadom, egy pillanat, képviselő úr, csak előtte szeretném a jegyzőkönyv számára rögzíteni, hogy én annyit mondtam csak az előbb az egyik közbeszólásomkor, hogy ön az egyik kedvenc lapján keresztül tudja tudósítani a híveit. Egy pillanatig nem említettem semmilyen orgánumnak sem a nevét, ön mondta, hogy én a kuruc.infóról beszéltem, tehát ön ezek szerint a kuruc.infóra ismert, és ezzel a mondatával valójában beismerte azt, hogy ön rendszeresen publikál a kuruc.infón. Mindezt annak ellenére tette, hogy a neve se a szerzők, se a szerkesztők között nem jelenik meg. Azért szeretném a magyar nyilvánosság számára ezt rögzíteni, hogy van egy országgyűlési képviselő, aki a kuruc.info rendszeres szerzője, és ezt ő önmaga is elismerte – ugyan áttételesen, de egyértelműen elismerte – a mai bizottsági ülésünkön.”

hír24
 • Egyértelművé vált a hazaárulás
  Már nincs józan vezető egyéniség az adott ellenzék személyi állományában. Senki nem szólt nekik, hogy gyerekek, ezt nem kellene, mert lebukunk. Mindenki megtudja, hogy hazaárulók vagyunk.
 • Mérgezett díszek a fenyőfán
  A Karácsony mély szakralitása mellett a béke, a meghitt nyugalom ünnepe is (lenne), de a fel nagyörömre dallamai és a pásztorok kedvessége mellett disszonáns díszeket is látok az idei fenyőfán.
 • Az elemzők évek óta nagyon rosszul teljesítenek
  Piaci elemzők és nemzetközi szervezetek is kishitűnek bizonyultak, 2017 őszén előrejelzéseikben messze alulbecsülték Magyarország tavalyi gazdasági növekedését, sorra két-három százalék körüli mértékkel számoltak – hívták fel a figyelmet csütörtökön gazdasági kormányzati vezetők.
 • Nélkülünk döntöttek rólunk
  Száz éve nyílt meg az első világháborút lezáró békekonferencia.
 • Nemzetközi recepteket követhetnek az ellenzéki képviselők akciói
  A liberális erők Saul Alinsky módszereit alkalmazva próbálnak megdönteni legitim, nemzeti és konzervatív kormányokat – mondta ifjabb Lomnici Zoltán az M1-en. Az alkotmányjogász rámutatott: az elmúlt időszakban egyértelművé vált, hogy a balliberális oldal a radikálisok szabálykönyve szerint próbál káoszt teremteni.
MTI Hírfelhasználó