Lezuhant egy izraeli drón a Gázai övezetben
Lezuhant egy izraeli pilóta nélküli kémrepülőgép a Gázai övezetben vasárnap, a gép műszaki hibát jelzett - közölte az izraeli hadsereg.
2013. november 4. 18:06

Kivizsgálást indítottak annak megállapítására, hogy mi okozta Skylark (pacsirta) típusú robotrepülőgép balesetét - olvasható a hadsereg által kiadott sajtóközleményben.

Izrael az eszközt a gázai katonai tevékenység felderítésére használja. A Gázai övezetet a Hamász palesztin terrorszervezet irányítja, de számos más fegyveres csoport is jelen van a területen.

A Hamász közleménye szerint "megszerezték" a repülőgépet. A szervezet nem közölt részleteket, és fényképekkel sem bizonyította állítását.
A hadsereg közleményében nem tért ki arra, hogy a Hamász a gép birtokában hozzájuthat-e bármilyen titkos információhoz, esetleg technológiához. Név nélkül nyilatkozó katonai tisztségviselők mindazonáltal elmondták, hogy a Skylark el van látva biztonsági berendezésekkel, így nem juthat információ illetéktelen kezekbe.

hirado.hu - MTI
  • Baljós, ha a baloldal kerül hatalomra
    Mi folyik az Európai Parlamentben: annyi féle jobboldali csoportosulás és szövetség van, de nincs köztük egység és feltehetően lesznek még szakadások. Ez szomorú, mert bár a számok tükrében a jobboldalnak jelentős ereje van az intézményben, egyébként megoldható apróbb véleménykülönbségek miatt mégis a gyakorlatban kisebbségben, ellenzékben van.
  • Bayer Zsolt: Karácsony a barlangban - Kgeri példáltan tahósága
    Ő alacsony és kövér, én magas és vékony vagyok – ezzel jellemezte a különbséget önmaga és a miniszterelnök között.
  • Orbán: fel kell gyorsítani a vakcinák beszerzését
    Ideológiai szempontokat félretéve fel kell gyorsítani a koronavírus elleni vakcinák beszerzését - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a portugáliai Portóban pénteken, az Európai Unió szociális csúcstalálkozóján.
MTI Hírfelhasználó