A solymászattal ismerkedhetnek az érdeklődők Somogysimonyiban
Az egyik legkevésbé ismert hungarikumról, a solymászatról tudhatnak meg többet az érdeklődők a hétvégén Somogysimonyiban - közölték a szervezők az MTI-vel.
2013. november 6. 10:32

    A szombaton kezdődő kétnapos rendezvényen a résztvevők megismerhetik a magyar solymászat történetét, a solymászat szerepét a mezőgazdaságban.
Azt, hogy létezik ez a vadászati tevékenység, sokan ismerik, de magyar kötődése, a magyar kultúrában betöltött szerepe kevésbé tudatosult - áll a közleményben, amely szerint a solymászat komplex tevékenység, szenvedély, sport, szakma és hivatás is egyben, de a természetvédelemben és a vadgazdálkodásban is komoly szerepe van.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) által támogatott rendezvénynek a Somogy megyei település erdészháza ad otthont.
A szakmai előadások mellett lesz madárbemutató, sólyomreptetés, állatsimogató, lovaglás, kézműves foglakozások, helyi termékek bemutatója és kóstolója, valamint közös langallósütés. 

mti
  • Tusványos örvényei
    Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
  • A szerencsétlen lord major
    A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
MTI Hírfelhasználó