Arafatot poloniummal mérgezték meg?
A Palesztin Hatóság nemzetközi vizsgálatot követel a néhai Jasszer Arafat palesztin elnök állítólagos megmérgezése ügyében – közölte az izraeli 2-es tévécsatorna.
2013. november 7. 12:51

Rámalláhban magasra csaptak az indulatok a svájci laboratóriumi tesztek eredményei miatt, az al-Dzsazíra katari hírtelevízió szerint ugyanis az Arafat földi maradványaiból vett minta a normál értéknél 18-szor nagyobb radioaktivitást mutatott 210-es polóniumból.

Ennek nyomán a Palesztin Hatóság tisztségviselői nemzetközi vizsgálatot sürgetnek annak megállapítására, mi okozta valójában a palesztin vezető halálát, és ki állt az állítólagos mérgezés mögött. Arafat kilenc évvel ezelőtt egy francia kórházban halt meg, halálának okát mindeddig nem sikerült tisztázni.

MTI
 • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
  Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
 • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
  Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
 • Trianon 100 - Vérző Magyarország 7. rész
  Sorozatunk hetedik részében három tájegységre is elbarangolunk. Havas Rezső A magyar tenger című írásában Fiume, mint a magyar koronához csatolt test sok évszázados sorsát eleveníti fel. Schöpflin Aladár pozsonyi diákéveire emlékezik, Vészi József, az egykori aradi gimnazista a legszomorúbb történetű magyar városban átélt megrendítő élményét meséli el.
 • A magyarellenesség rétegei
  Az erdélyi magyar ember Trianon óta kénytelen más kódrendszer alapján megélni a mindennapokat.
 • Orbán Viktor: Amit vállaltunk, azt teljesíteni fogjuk
  Orbán Viktor az azonnali kérdések órájában válaszolt a képviselők kérdéseire, az Országgyűlés hétfői ülésnapján.
MTI Hírfelhasználó