Egyesületi akadémiát indít a 125 éves MTK
A labdarúgó utánpótlásbázisok mintájára egyesületi akadémiát indít az MTK, itt több sportágban, a klub legtehetségesebb fiataljai pallérozódhatnak majd.
2013. november 8. 13:29

    Deutsch Tamás, a fővárosi egyesület elnöke a pénteki sajtóbeszélgetésen elmondta, az akadémia a 125. születésnapját nyolc nap múlva ünneplő klub legjelentősebb vezetőjének, az 1905-től közel negyven évig tevékenykedő Brüll Alfrédnak a nevét viseli majd. Az akadémiára a következő három-öt hónapban válogatják ki a legjobbakat, a létesítmény pedig várhatóan a jövő év közepétől kezdi meg működését.

    Deutsch Tamás hozzátette: ez a bejelentés is része az MTK jubileumi ünnepségsorozatának, amelynek keretében szombaton, a Budapest Honvéd elleni bajnoki futballmérkőzést megelőzően felavatják Hidegkuti Nándor, a kék-fehér klub legendás labdarúgójának mellszobrát a róla elnevezett stadionban. Az 1888. november 16-án alapított egyesület zuglói vívócsarnoka nemrég Szőcs Bertalan mesteredző nevét vette fel, múlt szombaton a kajak-kenusok a szakosztály népszigeti telepén diófát ültettek a jubileum alkalmából, a Magyar Posta pedig emlékbélyeggel tisztelgett az évforduló előtt. A tervek szerint a 125. évfordulót hamarosan egy könyvvel, illetve egy filmmel is megörökítik majd.

    A klub fejlesztéseivel kapcsolatban Deutsch Tamás elmondta, a zuglói Lantos Mihály Sporttelepen egy multifunkcionális sportcsarnok épül majd, a tervek szerint 2015-re elkészülő létesítményben az MTK 15 szakosztályának sportolói készülhetnek fel (víz, uszoda és jég kivételével).

    A labdarúgók otthonául szolgáló Hidegkuti Stadionnal kapcsolatban az elnök hozzátette: a létesítményt a Magyar Labdarúgó Szövetség jövőre induló stadionrekonstrukciós programjának első ütemében kezdik majd felújítani.

mti
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Seregünk harckészségének a legjobbnak kell lennie - videó
  „Már velünk vannak" a Leopardok. Nemrég mutatták be a Lynx páncélozott harcjárművet, amely csúcstechnológiát képviselő, első alkalommal a magyar hadseregben rendszeresített és Magyarországon gyártott eszköz is lesz. A légvédelemhez pedig még idén megérkeznek azok a radarrendszerek, amelyek a híres izraeli Vaskupolának is részét képezik – mondta a miniszter.
 • A Székelyföld jellegzetes magyar régió
  Ugyanolyan globális kihívásoknak van kitéve a Székelyföld is, mint Európa bármelyik régiója, a székely embert is sokféle hatás éri, és ezzel együtt sokat változik. Ezeket a folyamatokat, változásokat próbálom íróként is „letapogatni”. Úgy vélem, a székely emberről alkotott sztereotípiák jórészt érvényüket vesztették – véli Zsidó Feremc.
 • Barcsay Jenő szellemiségének eleven értékei
  Barcsay Jenő, a mester életműve egyedülálló egyetemes értékeivel teszi gazdagabbá az erdélyi magyar képzőművészetet, s a teljes magyar képzőművészetet – fogalmaz Feledy Balázs.
MTI Hírfelhasználó