Gyurcsány Ferenc megint megúszta
A Fővárosi Főügyészség bűncselekmény gyanúja hiányában elutasította azt a feljelentést, amelyet a Gyurcsány Ferenc által korábban irányított MSZP homályos pártfinanszírozásával kapcsolatos kijelentései miatt tettek a Fidesz országgyűlési képviselői – értesült a Magyar Nemzet.
2013. november 9. 10:01

A közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt Gulyás Gergely és Kocsis Máté országgyűlési képviselők által tett feljelentést – mely Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselőnek a Magyar Szocialista Párt korábbi pártfinanszírozásával kapcsolatban tett kijelentésén alapult – a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény gyanúja hiányában elutasította – közölte a Magyar Nemzettel Kovács Gergely Ákos, a főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész.

– Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk – mondta Gyurcsány Ferenc egy október 14-i rendezvényen. A Demokratikus Koalíció elnöke később arról is beszélt, hogy a nagy pártok sok milliárd forintot költenek a kampányra, ezek „homályos eredetű pénzek”, amelyekről nem készültek hivatalos elszámolások. Néhány nappal később a Fidesz felszólította Mesterházy Attilát, tegyen feljelentést pártja „korábbi piszkos pénzügyeivel kapcsolatban”. Mivel erre nem került sor, végül a Fidesz tette meg az általa szükségesnek vélt jogi lépéseket.

A Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész válaszából az is kiderül, hogy a feljelentés elutasítására azért került sor, mert az bűncselekményre utaló konkrét ténybeli alapot nem, csak a feljelentők következtetéseit tartalmazta. Kovács hozzátette: az Állami Számvevőszék az MSZP 2009–2010. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzése során szabálytalanságot nem tárt fel, a párt a párttörvényben meg nem engedett vagyoni hozzájárulást nem fogadott el. Ezzel ellenkező tény – Gyurcsány Ferenc önmagában is homályos kijelentésén kívül – nem állapítható meg.

Magyar Nemzet
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó