Gyurcsány Ferenc megint megúszta
A Fővárosi Főügyészség bűncselekmény gyanúja hiányában elutasította azt a feljelentést, amelyet a Gyurcsány Ferenc által korábban irányított MSZP homályos pártfinanszírozásával kapcsolatos kijelentései miatt tettek a Fidesz országgyűlési képviselői – értesült a Magyar Nemzet.
2013. november 9. 10:01

A közokirat-hamisítás bűntette és más bűncselekmények miatt Gulyás Gergely és Kocsis Máté országgyűlési képviselők által tett feljelentést – mely Gyurcsány Ferenc országgyűlési képviselőnek a Magyar Szocialista Párt korábbi pártfinanszírozásával kapcsolatban tett kijelentésén alapult – a Fővárosi Főügyészség bűncselekmény gyanúja hiányában elutasította – közölte a Magyar Nemzettel Kovács Gergely Ákos, a főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész.

– Én voltam ennek a pártnak az elnöke. Sok helyről vándorolt oda a pénz, Európából nem nagyon. Ahonnan meg vándorolt, azt meg jobb, ha nem tudjuk – mondta Gyurcsány Ferenc egy október 14-i rendezvényen. A Demokratikus Koalíció elnöke később arról is beszélt, hogy a nagy pártok sok milliárd forintot költenek a kampányra, ezek „homályos eredetű pénzek”, amelyekről nem készültek hivatalos elszámolások. Néhány nappal később a Fidesz felszólította Mesterházy Attilát, tegyen feljelentést pártja „korábbi piszkos pénzügyeivel kapcsolatban”. Mivel erre nem került sor, végül a Fidesz tette meg az általa szükségesnek vélt jogi lépéseket.

A Fővárosi Főügyészség szóvivőjét helyettesítő ügyész válaszából az is kiderül, hogy a feljelentés elutasítására azért került sor, mert az bűncselekményre utaló konkrét ténybeli alapot nem, csak a feljelentők következtetéseit tartalmazta. Kovács hozzátette: az Állami Számvevőszék az MSZP 2009–2010. évi gazdálkodása törvényességének ellenőrzése során szabálytalanságot nem tárt fel, a párt a párttörvényben meg nem engedett vagyoni hozzájárulást nem fogadott el. Ezzel ellenkező tény – Gyurcsány Ferenc önmagában is homályos kijelentésén kívül – nem állapítható meg.

Magyar Nemzet
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Hétfőn kezdte meg az 5262. napját Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor. A történelmi eseményhez Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Varga Judit igazságügyi miniszter is gratulált a Facebookon.
  • Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány
    Gyurcsány el akarta venni a nemzetbe vetett hitet 2004. december 5-én, aztán el akarta venni a politikusokba és a szabadságba vetett hitet 2006-ban az őszödi beszéddel és a lovasrohammal, most pedig az Istenbe vetett hittől akarja megfosztani Magyarországot.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
MTI Hírfelhasználó