"KIs" Bárándy: Lendvai magánvéleményt mondott
Érdemes lenne újragondolni, és akár kiszélesíteni az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodást - erről beszélt Lendvai Ildikó a Kossuth Rádióban.
2013. november 12. 10:07

A volt pártelnök szerint - aki hamarosan hivatalosan is Mesterházy Attila egyik tanácsadója lehet - Gyurcsány Ferencnek is lehet helye az összefogásban. Bárándy Gergely, az MSZP elnökségi tagja erre reagálva azt mondta: Lendvai Ildikó csak magánvéleményét fogalmazta meg. Az MSZP nem nyitja fel a Bajnai Gordonékkal kötött megállapodást.

Politikai értelemben nagymama szerepet tölt be az MSZP-ben, aki néha elmondja a fiatalabbaknak, hogy kell csinálni - erről beszélt Lendvai Ildikó a Kossuth Rádió reggeli műsorában. Múlt héten derült ki: ő lehet Mesterházy Attila egyik tanácsadója. Lendvai Ildikó tanácsként fogalmazta meg az interjúban azt is, hogy az MSZP-nek és az Együtt-PM-nek érdemes lenne megfontolnia a választási együttműködés kibővítését. „El kell kezdeni gondolkodni, hogy hogyan lehet a demokratikus ellenzéki oldalon ezt a szövetséget egyszerre elmélyíteni, tartalommal megtölteni, és ha muszáj, akkor valamilyen formában kiszélesíteni is” – mondta Lendvai Ildikó, az MSZP korábbi elnöke.

A HVG-nek még ennél is konkrétabban fogalmazott Lendvai Ildikó. Azt mondta: Gyurcsány Ferenc itt van, bejött a szobába. Az összefogás kapcsán pedig azt: van olyan, hogy újrarendezik a darabot. Lendvai Ildikó szerint Gyurcsány Ferencnek is lehet helye az összefogásban.

Mesterházy Attila pártelnök múlt héten egyértelmű nemmel válaszolt arra: javasolni fogják-e a Bajnai Gordon-féle szövetségnek, hogy bővítsék ki az együttműködést. Ugyanezt megerősítette most a szocialisták elnökségi tagja, Bárándy Gergely is. „Az MSZP elnöksége egyhangú és egyöntetű abban, hogy nem nyitjuk föl a tárgyalásokat, amelyeket megkötöttünk az Együtt-PM szövetséggel” – közölte az MSZP elnökségi tagja, Bárándy Gergely.

Bárándy Gergely szerint Lendvai Ildikó magánvéleményt mondott, amikor az együttműködés kibővítéséről beszélt. Bárándy szerint „Lendvai Ildikó van olyan múlttal rendelkező, és olyan fajsúlyos politikus, hogy magánvéleményt fogalmazzon meg” - közölte.

Bajnai Gordon is többször megerősítette az elmúlt hetekben: az MSZP-vel indul a választásokon tavasszal. Az Origónaok nyilatkozva pedig arról beszélt: Gyurcsány Ferenc nem a kormányváltásért dolgozik, hanem be akar jutni a parlamentbe, akár az ellenzék veresége árán is.

Bajnai Gordon az Origo-nak nyilatkozva azt is mondta: egy év múlva ő lesz Magyarország miniszterelnöke. Ehhez - az MSZP és az Együtt-PM közötti megállapodás értelmében - szövetségesét, Mesterházy Attilát is le kellene győznie.

Mesterházy Attilát is az ország következő miniszterelnökeként mutatták be még októberben az MSZP kongresszusán. Ehhez viszont neki kell legyőznie szövetségesét, Bajnai Gordont.

Gyurcsány Ferenc az elmúlt hetekben többször is azt üzente Mesterházy Attilának és Bajnai Gordonnak: egyikük, vagy mindkettőjük lépjen hátra, hogy egy, közös vezetője lehessen a baloldali ellenzéknek.

MTI
  • A szélsőbaloldal új fasizmusa
    József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
  • Kártérítést a hungarocídiumért
    Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
MTI Hírfelhasználó