Mesterházyék elküldték beadványukat Brüsszelbe
Elküldték Brüsszelbe azt a beadványt, amelyet az MSZP elnöke, Mesterházy Attila és az EP-képviselő Gurmai Zita jegyez az E.ON-ügyben.
2013. november 16. 11:00

A Népszabadság értesülése szerint véglegesítették és elküldték Brüsszelbe azt a beadványt, amelyet az MSZP elnöke, Mesterházy Attila és a párt egyik EP-képviselője, Gurmai Zita jegyez az E.ON-ügyben.

A lap a szombati számban megjelent írásában emlékeztet arra, hogy Mesterházy Attila a parlament plenáris ülésen jelezte, az MSZP tiltott állami finanszírozás miatt az Európai Bizottsághoz fordul a multinacionális cég gázüzletágának megvásárlása kapcsán.

Az Európai Bizottságnál jelenti fela kormányt az MSZP, mert nem tartják jó üzletnek az E.ON visszavásárlását. Ezt Mesterházy Attila jelentette be november 11-én a T. Házban. A baloldali ellenzék akciója illeszkedik eddigi, hazánkat lejárató politikájába.

Most már nyíltan mennek hazánk ellen

A szocialisták brüsszeli áskálódására számos példa akadt 2010 óta. A legutóbbi ilyen ügy a hazánkat elítélő Tavares-jelentés, amelyről később kiderült,hogy Göncz Kinga és Tabajdi Csaba szocialista képviselők állnak mögötte – miközben hónapokig tagadták, hogy közük lenne hozzá. 2011-ben pedig, néhány nappal a magyar uniós elnökség programjának bemutatása előtt a kormányt antidemokratikusnak és antikapitalistának beállító, lejárató levelet köröztetett a magyar szocialista delegáció az Európai Parlamentben – ezt is egészen addig tagadták, amíg nyilvánosságra nem kerülta körlevél.

Garancia

Az E.ON gázkészletével csökkenhet tovább ősszel és jövő tavasszal a rezsi – nyilatkozottkorábban egy szakember. Mint mondta, az állam a német energetikai cég magyarországi leányvállalatának megvásárlásával több milliárd köbméter párnagázhoz jut, amelyet értékesíteni is lehet a jelenlegi alacsony fogyasztás mellett.

MNO
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • EU-csúcs: Charles Michel már tárgyalt Orbán Viktorral
  Órákon belül kezdetét veszi az állam- és kormányfők rendkívüli csúcstalálkozója Brüsszelben, ahol az országvezetők a 2021 és 2027 közötti keretköltségvetésről (MFF) próbálnak majd megállapodni.
 • Gyurcsányék ismét hátba támadták az MSZP-t
  A Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalícióhoz csatlakozik két MSZP-s polgármester is – számolt be róla az Index. Mivel a kettős párttagság a szocialisták alapszabálya szerint tiltott, ezért a XVIII. kerületet vezető Szaniszló Sándornak és Kiss Lászlónak, Óbuda polgármesterének is megszűnik MSZP-s párttagsága.
 • London meg tudná rendezni az idei olimpiát Tokió helyett?
  Shaun Bailey konzervatív polgármesterjelölt szerint London meg tudná rendezni az idei olimpiát és paralimpiát, ha a koronavírus-járvány miatt Tokióból el kell mozdítani a sporteseményt.
MTI Hírfelhasználó