Fidesz: az MSZP elindította a rezsicsökkentés elleni támadását Brüsszelben
A szocialisták elindították a rezsicsökkentés elleni támadásukat Brüsszelben - így reagált Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője arra, hogy a Népszabadság értesülése szerint az MSZP véglegesítette és elküldte Brüsszelbe az E.ON ügyében készített beadványát.
2013. november 16. 12:45

    Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy az Európai Bizottsághoz fordulnak az E.ON gázüzletágának megvételével kapcsolatban, mert azt tiltott állami támogatásként értékelik.

    A Fidesz szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, a szocialisták megint nem a magyar emberek érdekeit védik, Brüsszelből akarnak nyomást gyakorolni a magyar kormányra, "hogy törölje el a rezsicsökkentés eddigi eredményeit".
    Közölte, a kormányoldal be fogja tartani a rezsicsökkentés megvédéséről szóló országgyűlési nyilatkozatot.

    Hoppál Péter arra is reagált, hogy Gazdaság-foglalkoztatás-ifjúság a baloldal szemével címmel szombaton zárt tanácskozást tart a Munkásképviselet Alapítvány, az MSZP Baloldali Tömörülés Platform, az MSZP ifjúsági tagozat, a Munkás és Érdekképviseleti Tagozat és a Közmunkások Szakszervezete.
    A Fidesz-szóvivő szavai szerint nem sok jót ígér, hogy "a hamisítási botrány óta a nyilvánosság elől menekülő" szocialisták már a programjukat is zárt ajtók mögött tervezgetik.

    Nagyjából azonban mindenki sejtheti, mire készül az MSZP - folytatta -, hiszen a pártban és "az egész bukott baloldalon ugyanazok vannak újra együtt, akik egyszer már az országot tönkretették", akik zuhanórepülésbe vitték a gazdaságot, megduplázták a munkanélküliséget, és akik eljátszották a fiatalok jövőjét.
    Magyarország azonban nem hagyja, hogy az eddigi teljesítményét veszélybe sodorják - mondta Hoppál Péter, hangsúlyozva, hogy ellentétben a szocialisták kormányzásának idejével, ma már bővül a magyar gazdaság, és 2010 óta töretlenül nő a foglalkoztatás.

    Hozzátette, hogy míg az MSZP idején "nyakig eladósították" a még meg nem született generációkat is, addig a jelenlegi kormány a fiatalok mellett áll. Példaként említette a foglalkoztatási és az új otthonteremtési programot, valamint a gyermekvállalást segítő gyed extrát.

    A szóvivőt megkérdezték arról is, hogy Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke büntetőpert indít ellene, mert szerinte hazudott és rágalmazott, amikor pénteken azt állította, 2006 őszén a volt kormányfő visszaélt hatalmával, a törvényeket megkerülve utasította a rendőrséget a békés tüntetők megveretésére.

    Hoppál Péter szombaton erre azt mondta, ő tényeket állított, Gyurcsány Ferenc egykori államtitkárának tanúvallomásából levonható következtetéseket közölt.

mti
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó