Fidesz: Bajnai az osztrák bankárok kegyeit keresi
A Fidesz szóvivője szerint az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon "osztrák bankárok kegyeit keresi", miközben - ahogy fogalmazott - a magyaroknak a "fájni fog-programot" kínálja.
2013. november 17. 11:32

A volt miniszterelnök pénteken egy bécsi rendezvényen szólalt fel, és egyebek mellett egy olyan "centrista politika" mellett szállt síkra, amely véget vethetne a magyar társadalom bal- és jobboldalra hasadásának, továbbá élesen bírálta az Orbán-kormány gazdaságpolitikáját.

„Mindig készek vagyunk megtenni, amit a nemzet jövője érdekében meg kell enni. Akkor is, ha ki kell mondanunk, hogy ez fájni fog. Fájni fog, de azért, hogy utána lényegesen jobb legyen” mondta ezt Bajnai Gordon éppen egy héttel ezelőtt, amikor bemutatták az Együtt-PM szövetség jövő tavaszi választáson induló jelöltjeit.

Bajnai Gordon kedden egy blogbejegyzésben arról írt, hogy „túszul ejtették” a mondatát. Pénteken viszont már arról beszélt: saját sikerének tartja, hogy szombat óta sokat idézik tőle azt, hogy fájni fog.

Bajnai Gordon tegnapi sajtótájékoztatóján a jövőről nem azt mondta, hogy fájni fog. Úgy fogalmazott, hogy nem ígér Kánaánt.

„Nem Kánaánt ígérve, hanem fokozatosan lépésről-lépésre, évről-évre hozzuk ki Magyarországot ebből a mélyrepülésből, indítsuk el fölfelé” – fogalmazott.
A választások után - amikorra nem ígért Kánaánt - eltörölné például az egykulcsos adót és visszaállítaná az adójóváírást.

Budapesti sajtótájékoztatója után, péntek este Bécsben beszélt a magyar gazdasággal kapcsolatos terveiről Bajnai Gordon, egy olyan rendezvényen, ahova az osztrák jegybankelnököt is meghívták. Az osztrák hírügynökség tudósítása szerint élesen bírálta a kormány gazdaságpolitikáját, például az egykulcsos adó bevezetését.

A Fidesz szerint Bajnai Gordon az osztrák bankárok kegyeit keresi, miközben a magyaroknak - ahogy Hoppál Péter fogalmazott: a „fájni fog-programot” kínálja.

A Fidesz szóvivője szerint Bajnai Gordon erőltetett adóemelése a nyugdíjakat, a fizetéseket és a családi adókedvezményeket is fenyegeti.

„Eltörölné a családi adókedvezményt, és ezzel elvenné a családoktól a jelenleg évi 230 milliárd forintos megtakarítást, majd azt "a bankok zsebébe" rakná” – mondta Hoppál Péter, aki azt is megjegyezte: Bajnai Gordon otthonosan mozog Bécsben, hiszen a Bajnai-cégbirodalom jelentős részének ott van a székhelye, így Ausztriában adózik.

Erre az Együtt-PM úgy reagált: Bajnai Gordonnak nincs adóköteles jövedelme Ausztriában, egyébként a volt kormányfő külföldön is arra törekszik, hogy visszaépítse az ország iránti bizalmat. 

MTI
  • Háború a nemzetállamok ellen
    Az internethasználók több mint negyven százaléka kezeli a platformot. Zuckerberg úr tehát moshatja kezeit: rajta igazán semmi nem múlik – vagy talán éppen majdnem minden?
  • Hazudtak, akik a CEU bezárásával kampányoltak
    Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott: "Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában." "Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről" - jegyezte meg.
  • A Jogi Könyvszalon gyarapíthatja közös tudásunkat
    A francia mintára létrejött Magyar Jogi Könyvszalon hozzájárulhat közös tudásunk gyarapításához és a közéleti vitakultúra színvonalának emeléséhez - mondta köszöntőjében az államfő a hagyományteremtő szándékkal megszervezett, jogi könyveket bemutató első ilyen rendezvényen.
MTI Hírfelhasználó