Nem találkozik Kirill pátriárka és Ferenc pápa
Az orosz ortodox egyház pénteken cáfolta a Kirill pátriárka és Ferenc pápa lehetséges találkozójáról szóló sajtóhíreket.
2013. november 17. 15:08

Filaret kolostorfőnök – az egyház külügyi osztályának helyettes vezetője az Interfax orosz hírügynökséget tájékoztatva újságírói kitalációnak nevezte a Hilarion metropolita szavaira hivatkozó feltételezéseket, beleértve a külföldi híreszteléseket egy ilyen találkozó lehetséges idejéről és helyéről.

Szerdán a La Repubblica című olasz napilap arról írt, hogy a katolikus és az orosz ortodox egyház vezetője semleges területen, Bari olasz városban vagy esetleg Bécsben, illetve Pannonhalmán találkozhatna egymással. Az újság azt közölte, hogy Ferenc pápa és Kirill pátriárka történelmi találkozójának hírét Hilarion metropolita, a moszkvai patriarkátus külügyi osztályvezetője jelentette be Rómában.

Márciusban, Ferenc pápa megválasztására reagálva Hilarion, az orosz ortodox egyházi hierarchiában a második legfontosabb személynek számító metropolita kijelentette, egyháza azt reméli, hogy az új pápa vezetésével erősödnek és fejlődnek kapcsolatai a katolikus egyházzal.

Vlagyimir Putyin a hónap végén a Vatikánba látogat. Ferenc pápa november 25-én fogadja az orosz államfőt.

MNO - MTI
MTI Hírfelhasználó