Fidesz: az MSZP hazugságot hazugságra halmoz
Öt hete pattant ki a bajai videohamisítási ügy, azóta várja a Fidesz, hogy a baloldal tiszta vizet öntsön a pohárba.
2013. november 17. 15:24

Ezt mondta Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.

Hozzátette: noha ilyen súlyos botrányban elkerülhetetlen lenne a tisztázás, a baloldal, főként az MSZP, azóta hazugságot hazugságra halmoz.

 A Fidesz szóvivője szerint egy újabb bizonyíték került elő, amely szerint a hamisított videofelvételt az MSZP-hez eljuttató Károlyi Attila az ellenzéki párt tagja, pedig ezt a szocialisták eddig cáfolták.

Selmeczi Gabriella egy hírportálra hivatkozva számolt be arról, hogy egy tavalyi MSZP-s jegyzőkönyv szerint az ellenzéki párt sporttagozatának akkori ülésén részt vett Károlyi Attila. A kormánypárti politikus szerint a szocialisták lezártnak tekintik az ügyet, pedig a választás rendje elleni, példa nélkül álló durva támadásról van szó.

Megjegyezte: még Lendvai Ildikó egykori MSZP-elnök is balekoknak nevezte az ügyben érintetteket.

Ám ez a minősítés nem mentesíti őket a felelősség alól, a szocialisták a mai napig adósak az igazsággal, a válaszokkal és a felelősség megállapításával - mutatott rá.

Elmondása szerint a Fidesz több kérdésre is választ vár a szocialistáktól, így például: tudtak-e a videóról még annak elkészülte előtt, miért épp az MSZP székházába került a felvétel, kitől és miért kapott felhatalmazást erre Károlyi Attila, és tartanak-e oktató előadásokat ebből a filmből az ellenzéki pártnál.

Selmeczi Gabriella jelezte: a Demokratikus Koalíció és a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc is adós a bajai hamisítási ügyben játszott szerepének tisztázásával.

A Fidesz szóvivője a Horthy Miklós budapesti bevonulásának 94. évfordulójára szervezett felvonulással kapcsolatban azt mondta, hogy a volt kormányzó munkásságát történészeknek kell megítélniük. 

MTI
  • Háború a nemzetállamok ellen
    Az internethasználók több mint negyven százaléka kezeli a platformot. Zuckerberg úr tehát moshatja kezeit: rajta igazán semmi nem múlik – vagy talán éppen majdnem minden?
  • Hazudtak, akik a CEU bezárásával kampányoltak
    Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott: "Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában." "Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről" - jegyezte meg.
  • A Jogi Könyvszalon gyarapíthatja közös tudásunkat
    A francia mintára létrejött Magyar Jogi Könyvszalon hozzájárulhat közös tudásunk gyarapításához és a közéleti vitakultúra színvonalának emeléséhez - mondta köszöntőjében az államfő a hagyományteremtő szándékkal megszervezett, jogi könyveket bemutató első ilyen rendezvényen.
MTI Hírfelhasználó