Miben bíznak Gyurcsányék?
Az ellenzéki pártok együttműködésre vannak ítélve, előbb-utóbb ezt mindenki megérti” – jelentette ki Gréczy Zsolt szerdán az M1 Ma reggel című műsorában. A Demokratikus Koalíció (DK) szóvivője szerint nincs bizalmatlanság Gyurcsány Ferenc személyével kapcsolatban.
2013. november 20. 09:42

„Ma még az az MSZP álláspontja, hogy a Demokratikus Koalícióval nem köt szövetséget, de áprilisig ez még megváltozik. Nincs is más választás, mivel a Fidesz tönkretette és aránytalanná változtatta a választási rendszert, amely nem demokratikus. Ebben egység van az ellenzéki pártok között, amelyek együttműködésre vannak ítélve, előbb-utóbb ezt mindenki megérti” – fejtette ki Gréczy Zsolt a Ma reggelben.

A műsorban elhangzott: szombaton lesz az MSZP választmányi ülése, ahová a hírek szerint Bajnai Gordon, Szigetvári Viktor és Karácsony Gergely (Együtt-PM) is hivatalos. A szóvivő ezzel összefüggésben úgy fogalmazott: „Örülök, ha a két párt között erősödik a bizalom és a szövetség, ám végül nem lesz más választás: a lehető legtöbb demokratikus ellenzéki pártot be kell venni az együttműködésbe”. Gréczy hansúlyozta ugyanakkor, hogy a DK nem akar az MSZP listáján szerepelni, helyette közös ellenzéki listát szeretnének.

A politikus a Demokratikus Koalíció által javasolt harmadik miniszterelnök-jelölt személyével kapcsolatban elmondta: a DK csak akkor áll elő a névvel, ha az MSZP-vel és az Együtt-PM-mel már egy asztalnál ül. Úgy vélte, sok jel mutat arra, hogy elindulnak a tárgyalások, „Kovács László vagy Lendvai Ildikó szavai nem tekinthetők levegőbe mondottaknak”.

Gréczy Zsolt Gyurcsány Ferenc megítélésével kapcsolatban cáfolta, hogy a volt kormányfő körül bizalmatlanság alakult volna ki, továbbá azt is, hogy Mesterházy Attila és Bajnai Gordon neheztelne rá az október 23-án történt események miatt. „Épp az ellenkezőjét tapasztaljuk, lassan annyian járnak Gyurcsány Ferenc fórumaira, mint a 2006-os diadalmenet idején” – húzta alá a szóvivő.

M1 Híradó
  • A Merkel-korszak vége
    Nyugatnémet szülők lánya, de keleti politikusként lett kancellár, majd halványult a keleti öröksége. Fiatal miniszterként Helmut Kohl köpönyegéből bújt elő, de hátat fordított a konzervatív értékeknek. Az ellentmondások mindent túlélő asszonya, Angela Merkel.
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó