Ma kezdődik a Tudomány Világfóruma Rióban
Nobel-díjas kutatók, tudományminiszterek és a világ legbefolyásosabb tudományos döntéshozói vesznek részt a rendezvényen.
2013. november 24. 09:14

Ma kezdődik a Tudomány Világfóruma (World Science Forum, WSF) Rio de Janeiróban. Nobel-díjas kutatók, tudományminiszterek és a világ legbefolyásosabb tudományos döntéshozói vesznek részt a rendezvényen. 

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szakmai támogatásával megrendezett fórum Tudomány a fenntartható fejlődésért címmel hat plenáris és tizenkét tudományos, illetve parlamenti szekcióban tárgyalja a világ előtt álló legnagyobb globális kihívások tudományos megoldásait.

A fórumon résztvevő kutatók és tudománydiplomaták a tudományetika, az oktatás és az innováció átfogó kérdésein túl a vízgazdálkodás, a bioenergia, a fenntartható gazdálkodás és az elöregedő társadalom kérdéseire is felhívják a figyelmet.

A WSF megnyitóján Pálinkás József, az MTA és a WSF elnöke, Jacob Palis, a Brazil Tudományos Akadémia elnöke és a WSF társelnöke, Gordon McBean, a Nemzetközi Tudományos Tanács (ICSU) elnöke és Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója köszönti a résztvevőket. Az eseményen beszédet mond Dilma Rousseff brazil államfő és Sergio Cabral, Rio de Janeiro szövetségi állam kormányzója is.

MTI nyomán
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó