Ma kezdődik a Tudomány Világfóruma Rióban
Nobel-díjas kutatók, tudományminiszterek és a világ legbefolyásosabb tudományos döntéshozói vesznek részt a rendezvényen.
2013. november 24. 09:14

Ma kezdődik a Tudomány Világfóruma (World Science Forum, WSF) Rio de Janeiróban. Nobel-díjas kutatók, tudományminiszterek és a világ legbefolyásosabb tudományos döntéshozói vesznek részt a rendezvényen. 

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szakmai támogatásával megrendezett fórum Tudomány a fenntartható fejlődésért címmel hat plenáris és tizenkét tudományos, illetve parlamenti szekcióban tárgyalja a világ előtt álló legnagyobb globális kihívások tudományos megoldásait.

A fórumon résztvevő kutatók és tudománydiplomaták a tudományetika, az oktatás és az innováció átfogó kérdésein túl a vízgazdálkodás, a bioenergia, a fenntartható gazdálkodás és az elöregedő társadalom kérdéseire is felhívják a figyelmet.

A WSF megnyitóján Pálinkás József, az MTA és a WSF elnöke, Jacob Palis, a Brazil Tudományos Akadémia elnöke és a WSF társelnöke, Gordon McBean, a Nemzetközi Tudományos Tanács (ICSU) elnöke és Irina Bokova, az UNESCO főigazgatója köszönti a résztvevőket. Az eseményen beszédet mond Dilma Rousseff brazil államfő és Sergio Cabral, Rio de Janeiro szövetségi állam kormányzója is.

MTI nyomán
  • KDNP-képviselő: Politizálás a lovagkirály bűvkörében
    Portrébeszélgetés Móring József Attila kereszténydemokrata politikussal: A liberális, nemzetek nélküli társadalom hívei összehangolt támadást indítottak a nemzeti, konzervatív berendezkedésű országok ellen és a hazai ellenzék beállt ebbe a kórusba. Semmi nem számít nekik, csak a hatalom megszerzése. Semmi nem szent, még a vírushelyzetet is politikai haszonszerzésre használják. Hamis videók, álhírek látnak napvilágot sorra.
  • Hiszek egy Hazában - Jelenczki-film Trianonról
    Képzeljük el, hogy mi történne, ha 2020-ban a társadalom, annak a 90%-a a „Hiszek egy” hitvallásával azonosulna, mint ahogy tette azt az 1920-as békediktátum után? Volt egy statisztikai felmérés a Történelmi Magyarországon, amely kimutatta, hogy a lakosság több mint 90%-a Tragédiának vallja a trianon-i diktátumot.
  • Turbófokozatba kapcsolt a Demeter Szilárd elleni lejáratókampány
    Ezúttal levelet hamisítottak a PIM főigazgatójának nevében, amely a közösségi médiában terjed. Megadja Gábor írásában leszögezi, hogy a liberálisok szerint Orbánt lehet Hitlerhez hasonlítani, Soros viszont szent.
MTI Hírfelhasználó