Vízummentességet adna Moldovának az EU
A bizottság szerint Chisinau teljesítette az úgynevezett vízumliberalizációs akcióterv minden előírását.
2013. november 28. 10:15

A Moldovával szemben alkalmazott vízumkényszer eltörlésére tett javaslatot szerdán ez Európai Bizottság, mindössze egyetlen nappal azelőtt, hogy elkezdődne Vilniusban a Keleti Partnerségben részt vevő országok és az EU csúcstalálkozója.

A csúcstalálkozón Moldova és az EU képviselői várhatóan parafálni fogják, a dokumentum minden oldalát kézjegyükkel ellátva elkészültnek nyilvánítják az EU és a volt szovjet tagköztársaság közötti társulási megállapodást.

A vízummentesség csak azokra vonatkozna, akik biometrikus azonosítóval ellátott útlevéllel rendelkeznek. A bizottság szerint Chisinau teljesítette az úgynevezett vízumliberalizációs akcióterv minden előírását.

A bizottság arra is kitér, hogy a javaslatra az Európai Parlament (EP) és a szakminisztereket tömörítő tanács hivatott jóváhagyni, valamint a brüsszeli testület reményét fejezi ki, hogy ez még ebben a parlamenti ciklusban megtörténhet.

MTI nyomán
  • Most zárnunk kell, hogy húsvétkor nyithassunk
    Most zárnunk kell ahhoz, hogy húsvétkor nyithassunk - mondta a Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. A miniszterelnök hozzátette: "Az biztos, hogy a mostani kéthetes zárással befordultunk a célegyenesbe, most már a vírus elleni háborúnak utolsó szakaszában, a célegyenesben vagyunk.
  • Tisztifőorvos: exponenciálisan nő a fertőzöttek száma
    Napról napra, exponenciálisan nő a fertőzöttek száma - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján pénteken.
  • Előrébb az agarakkal!
    A kutyatartásról írt könyvet dr. Simicskó István, a Kereszténydemokrata Néppárt parlamenti frakcióvezetője. A politikus maga is tart kutyát - pumit -, így hozzáértően ajánlja a magyar kutyafajtákat a családok figyelmébe. Elsősorban az erdélyi kopó és a magyar agár megőrzésére kell vigyázni.
MTI Hírfelhasználó