A Fidesz feljelentést tett a kislétai videó miatt
A nyírbátori körzet fideszes képviselője, Simon Miklós ismeretlen tettes ellen feljelentést tett a rendőrségen.
2013. november 29. 13:07

Szerinte az Együtt–PM Szövetség által Kislétán készített videó alkalmas a becsület csorbítására.

Simon Miklós pénteken azt mondta, véleménye szerint a közzétett kép- és hangfelvétel – amelyen egy fiatalember azt állítja, hogy pénzért toboroztak embereket Bajnai Gordon elleni tüntetésre – alkalmas lehet a kislétai polgármester és a helybeli emberek becsületének csorbítására, valamint a Fidesz lejáratására. Úgy vélekedett: a baloldal nem tanult a bajai videóból, és Kislétán is megpróbálkoztak a hamisítással.

„Engem különösen az háborít fel, hogy a szegény sorsú embereket használják fel az alantas céljaik elérésére, és ezért is éreztem kötelességemnek a feljelentés megtételét” – fogalmazott. Kérdésre válaszolva elmondta: ő is a sajtóból értesült arról, hogy a Bajnai Gordon stábjából érkező emberek pénzt fizettek egy helyi fiatalembernek a nyilatkozatáért.

Simon Miklós azt mondta, számára egyértelmű: a fiatalember nem az Együtt–PM által közzétett videón mondott igazat, hanem később, az M1 Híradójában.

Kocsis: Ugyanaz a forgatókönyv, mint Baján

Egyre inkább úgy néz ki, hogy újabb, a baloldal kreálta hamisítási botránnyal állunk szemben – jelentette ki a kislétai videó kapcsán a Fidesz kommunikációs igazgatója kedd este a Hír TV-ben. Az Együtt–PM Szövetség társelnöke már korábban elismerte, nem tudják bizonyítani, hogy nem egyeztettek előre a felvételen szereplő férfival. Közben továbbra is tagadják, hogy fizettek volna a megszólaló közmunkásnak.

Az MTVA visszautasítja az Együtt–PM állításait

Az M1 Híradója nem sértette meg a kiegyensúlyozott tájékoztatást a kislétai videofelvétel ügyében – közölte az MTVA kedden. Határozottan visszautasítják az Együtt–PM keddi, a Híradóval kapcsolatos állításait, melyek szerint a Híradó hétfői riportja úgy kérdőjelezte meg a kislétai videó hitelességét, hogy azzal kapcsolatban a pártszövetség álláspontját, véleményét nem kérte ki a szerkesztőség – írták. Az MTVA szerint azonban az Együtt–PM állításaival szemben a valóság az, hogy a Híradó már vasárnap is megszólaltatta és idézte a párt politikusait. Hétfőn pedig újabb Együtt–PM-es politikust kérdezett, a pártnak összesen öt megjelenést biztosított az anyagon belül.

Ellentmondó nyilatkozatok

Az Együtt 2014 szombaton töltött fel egy videót az internetre, amelyen két „kikockázott” férfi arról beszél, néhány kislétai közmunkás egy fideszes polgármestertől ötezer forintot kapott azért, hogy libákkal a kezében tüntessen Bajnai Gordon ellen a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírbátorban csütörtökön. Rácz Krisztina, az Együtt–2014 sajtófőnöke az Indexnek azt mondta, hogy a felvételt egyik aktivistájuk kamerával rögzítette.

A hétfő esti M1 Híradónak név nélkül, de arcát vállalva nyilatkozó közmunkás állítása szerint a videó egyik szereplője ugyanakkor azt mondta, 10 ezer forintot kapott azért, hogy a kamera előtt vállalja, hogy pénzért toboroztak közmunkásokat egy Bajnai Gordon elleni tüntetésre. A férfi elmondta: a videó készítői tízezer forintot fizettek neki azért, hogy a kamera előtt elmondja az előre megbeszélt szöveget.

Az M1 Híradójának Madácsi Imre, Kisléta fideszes polgármestere kijelentette, hogy ő senkinek nem ajánlott és nem is fizetett pénzt. Hozzátette: felháborítja, hogy „ártatlan embereket pénzért belerángatnak olyan dolgokba, amelyek nem igazak és meg sem történtek”.

MNO - MTI
  • Háború a nemzetállamok ellen
    Az internethasználók több mint negyven százaléka kezeli a platformot. Zuckerberg úr tehát moshatja kezeit: rajta igazán semmi nem múlik – vagy talán éppen majdnem minden?
  • Hazudtak, akik a CEU bezárásával kampányoltak
    Orbán Viktor kormányfő úgy fogalmazott: "Kizökkent az idő! Konferenciát tartottak Budapest belvárosában, mégpedig a CEU épületében, a Nádor utcában." "Évek óta azt hallom a liberális politikusoktól és az őket támogató médiumoktól, hogy a magyar kormány bezáratta, és elüldözte az egyetemet Budapestről" - jegyezte meg.
  • A Jogi Könyvszalon gyarapíthatja közös tudásunkat
    A francia mintára létrejött Magyar Jogi Könyvszalon hozzájárulhat közös tudásunk gyarapításához és a közéleti vitakultúra színvonalának emeléséhez - mondta köszöntőjében az államfő a hagyományteremtő szándékkal megszervezett, jogi könyveket bemutató első ilyen rendezvényen.
MTI Hírfelhasználó