Módosítanák a zászlóhasználati szabályt Romániában
Három román szenátor megtiltaná, hogy az állami intézményeken más államok zászlói vagy a székely zászló lobogjon.
2013. november 29. 15:25

Emellett kötelezővé tennék, hogy a közoktatásban a diákok minden reggel énekeljék el a román himnuszt.

Módosító indítványt terjesztett pénteken a román parlament elé három szociáldemokrata szenátor, megtiltanák, hogy az állami intézményeken más államok zászlói vagy a székely zászló lobogjon állandó jelleggel.

Az indítvány fő kezdeményezője Alexandru Petru Fratean Maros megyei szociáldemokrata szenátor. Az aláírók között szerepel Gabriela Firea, aki tagja volt a Tőkés László román állami kitüntetésének megvonását javasoló becsületbíróságnak, valamint Serban Nicolae szenátor.

A zászlóhasználat mellett az indítványozók azt is kötelezővé tennék, hogy a közoktatásban a diákok minden reggel énekeljék el a román himnuszt.

MTI
  • Jogi bástyákkal is védeni kell a család intézményét
    Vejkey Imre: Minket azért akarnak kiközösíteni, mert megvédjük a családokat és a gyermekeket, mert nem engedjük a család relativizálását! Egyetértünk Ferenc pápával, aki budapesti látogatása során búcsúzóul azt üzente a magyaroknak és az egész világnak, hogy „a család apából, anyából és gyermekekből áll, pont”.
  • Megújul a pápai katolikus nagytemplom
    Jövő tavasszal megkezdődik a pápai katolikus nagytemplom megújítása. Elsőként a templom külseje újul meg, a tervek szerint 2023 tavaszára - közölte a Veszprémi Főegyházmegye érseke kedden a Veszprém megyei településen.
  • Bethlen István országépítő munkája
    Meggyőződésem, hogy Bethlen Istvánnak és kormányának évtizedeken át méltatlanul zárójelbe tett, sőt, elhazudott országépítő munkája hasznos válaszokat adhat azokra a kérdésekre is, amelyekkel saját korunk kihívásai szembesítenek bennünket - fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök a Bethlen-kormány megalakításának 100. évfordulója alkalmából szervezett keddi konferenciára írt köszöntőjében.
MTI Hírfelhasználó