PISA-felmérés - Fidesz: saját oktatáspolitikájukat bírálják a szocialisták
A Fidesz szerint az MSZP saját, kudarcot valló oktatáspolitikájáról állít ki bizonyítványt, amikor a tavaly készült PISA-felmérések eredménye alapján fogalmaz meg bírálatot.
2013. december 5. 14:25

    Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője reagált így csütörtökön budapesti sajtótájékoztatóján Kunhalmi Ágnes szocialista szakpolitikus napközben tett nyilatkozatára. Az ellenzéki politikus azt mondta, a 2009-es méréshez képest romló PISA-eredmények az Orbán-kormány oktatáspolitikai kudarcát jelzik.

    A Fidesz szóvivője hangsúlyozta, a tavaly készített felmérés a 15 éves tanulók szövegértését, matematika és természettudományi kompetenciáját vizsgálta, vagyis azokét, akik tíz éven keresztül a "balliberális iskolarendszerben" tanultak.

    "Egyetértünk, a szocialisták elbuktak" - fogalmazott Hoppál Péter. Mint mondta, az MSZP nem tudott felelősen bánni a gyermekkel, és ezt az idézett felmérés is bizonyítja.

    A Fidesznek ezzel szemben a gyermekek jelentik a legfontosabb értéket, a kormány ezért alakította át a korábbi oktatási rendszert, amelynek az idei az első, "bejárató tanéve" - hangsúlyozta, hozzátéve: a jelenlegi kabinet a szocialistákkal szemben nem felmondásokkal és fizetéscsökkentéssel sújtja a pedagógusokat, hanem a rendszerváltás óta a legnagyobb mértékű béremeléssel tiszteli meg munkájukat.

    A 2012-es PISA-felmérés eredményei szerint rosszabb volt a magyar diákok teljesítménye az OECD-átlagnál. A kedden nyilvánosságra hozott eredményeket Hoffmann Rózsa köznevelési államtitkár úgy értékelte, a felmérés alátámasztja, hogy a köznevelés megújítása nem tűrt halasztást.

mti
  • Az EU-ban egy szűk kör kezében van a valódi hatalom
    „Az európai intézmények működése a gyakorlatban meglehetősen különbözik attól, amit a szerződésekben vagy a könyvekben olvashatunk" - jelentette ki Trócsányi László. Rámutatott, hogy az Európa Parlamentben elvileg ugyan minden tagállam egyenlő, de . "a valódi hatalom egy szűk kör kezében van", s a döntések meghozatala "zárt ajtók mögött történik".
  • Meghosszabbítja a kormány az oltási akcióhetet
    Egy héttel meghosszabbítja a kormány a hétfőn indult oltási akcióhetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken reggel.
  • Brutális erejű választási beavatkozásra készülhetünk
    Horváth József: Közép-Európán söpört végig egy furcsa, kormányokat és politikusokat buktató hullám. Ausztria, Csehország, Szlovákia, Románia és legutóbb Bulgária. Ami közös bennük, hogy az európai balliberális fősodorral szemben álló politikusokat, pártokat járattak le és szorítottak ki kormányzati pozícióból.
MTI Hírfelhasználó