Navracsics: az igazságszolgáltatás korrigálta hibáját
Az igazságügyi miniszter szerint a magyar igazságszolgáltatás korrigálta a hibáját az első fokon ittas vezetésért elítélt szlovák nő esetében, aki bár a nem jogerős ítélet után előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került, a bíróság az erről szóló jogerős döntésével ismét előzetes letartóztatásba helyezte.
2013. december 5. 19:01

    Navracsics Tibor csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre reagált arra, hogy Rogán Antal fideszes országgyűlési frakcióvezető bírálta a házi őrizetről szóló döntést. A miniszter közölte: a házi őrizetről szóló elsőfokú döntéssel szemben az ügyészség fellebbezéssel élt, amely után "a magyar igazságszolgáltatás korrigálta hibáját".

Közölte: ezért is fontos, hogy többszintű bírósági intézményrendszerünk van, hogy az igazságszolgáltatásban résztvevő felek különböző érdekeket jelenítenek meg.

Arra a kérdésre, lesz-e ezzel kapcsolatos törvénymódosítás, úgy felelt: ha a frakció készít ilyet, azt meg tudják vitatni.
Rogán Antal kedden egy a Facebookon közzétett videón felháborítónak nevezte, hogy az első fokon ittas vezetésért elítélt szlovák nő a nem jogerős ítélet után előzetes letartóztatásból luxuskörülmények közötti házi őrizetbe került. A Fidesz-frakció nevében azt kérte a parlament alkotmányügyi bizottságának elnökétől és az igazságügyért felelős minisztertől, hogy vizsgálják ki a szabad lábra helyezés, a házi őrizet indokoltságát.

Aznap a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú, jogerős döntésével megszüntette az M3-s autópályán halálos balesetet okozó nő házi őrizetét, és elrendelte ismételt előzetes letartóztatását. 

mti
  • Bayer Zsolt: Na végre!
    Ez a néppárt nem az a néppárt. Az a néppárt – amelybe egykoron a Fidesz belépett – nincs többé.
  • Nem ma dől el, hogy melyik európai formációban folytatjuk
    – Kiderült, hogy ott nincs helyünk, ahol a politikai torzsalkodás fontosabb, mint a járvány elleni védekezés – mondta Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője azt követően, hogy a nagyobbik kormánypárt ma elhagyta a néppárt frakcióját. A politikus szerint egyelőre nem érdemes arról spekulálni, hogy a Fidesz hol folytatja az Európai Parlamentben.
  • Tisztifőorvos: oltási dömpinget terveznek a hétvégén
    Szombaton és vasárnap 74 ezer, 18 és 60 év közötti krónikus beteget tervezünk beoltani a kórházi oltópontokon az AstraZeneca oltóanyagával, az érintettek csütörtökön sms-ben kapják meg az oltópont helyét és az oltás idejét - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs szerdai online sajtótájékoztatóján.
MTI Hírfelhasználó