Navracsics: az igazságszolgáltatás korrigálta hibáját
Az igazságügyi miniszter szerint a magyar igazságszolgáltatás korrigálta a hibáját az első fokon ittas vezetésért elítélt szlovák nő esetében, aki bár a nem jogerős ítélet után előzetes letartóztatásból házi őrizetbe került, a bíróság az erről szóló jogerős döntésével ismét előzetes letartóztatásba helyezte.
2013. december 5. 19:01

    Navracsics Tibor csütörtöki sajtótájékoztatóján újságírói kérdésre reagált arra, hogy Rogán Antal fideszes országgyűlési frakcióvezető bírálta a házi őrizetről szóló döntést. A miniszter közölte: a házi őrizetről szóló elsőfokú döntéssel szemben az ügyészség fellebbezéssel élt, amely után "a magyar igazságszolgáltatás korrigálta hibáját".

Közölte: ezért is fontos, hogy többszintű bírósági intézményrendszerünk van, hogy az igazságszolgáltatásban résztvevő felek különböző érdekeket jelenítenek meg.

Arra a kérdésre, lesz-e ezzel kapcsolatos törvénymódosítás, úgy felelt: ha a frakció készít ilyet, azt meg tudják vitatni.
Rogán Antal kedden egy a Facebookon közzétett videón felháborítónak nevezte, hogy az első fokon ittas vezetésért elítélt szlovák nő a nem jogerős ítélet után előzetes letartóztatásból luxuskörülmények közötti házi őrizetbe került. A Fidesz-frakció nevében azt kérte a parlament alkotmányügyi bizottságának elnökétől és az igazságügyért felelős minisztertől, hogy vizsgálják ki a szabad lábra helyezés, a házi őrizet indokoltságát.

Aznap a Budapest Környéki Törvényszék másodfokú, jogerős döntésével megszüntette az M3-s autópályán halálos balesetet okozó nő házi őrizetét, és elrendelte ismételt előzetes letartóztatását. 

mti
  • A globális felmelegedés kérdőjelei
    A globális felmelegedéssel kapcsolatos fősodratú ideológia nem szolgáltathat ürügyet a nemzetállamok megszüntetésére.
  • A kormány intézkedései a magyar családokat szolgálják
    Nagy István miniszter az élelmiszerárstopról szóló döntést bátor lépésnek nevezte. Mint mondta, így egyrészt több pénz marad a családoknál, másrészt ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem.
  • Áder János Ghánában királyi látogatást tett
    Kétmillió ember szennyvizét tudja kiváló minőségben megtisztítani az a szennyvíztisztító, amely Ghánában magyar beruházásként épült és amelyet Áder János szombaton felkeresett az afrikai országban. A magyar államfő többnapos afrikai látogatása során látogatott el Kumasiba, ahol másfél éve a magyar Pureco-Unit Konzorcium kivitelezésében megvalósult szennyvíztisztító működik.
MTI Hírfelhasználó