Titkosszolgálati videó: lefizették az egyik budapesti főrendőrt?
Az ügyészség nyilvánosságra hozott több felvételt, amelyen a gyanú szerint vesztegetési pénzekről, és megrendelésre végzett razziákról beszélnek rendőrökkel az éjszakai élet szereplői.
2013. december 7. 11:10

Az érintett volt rendőrök ügyvédei szerint a felvételek semmit nem bizonyítanak.

A Nemzeti Védelmi Szolgálat felvételén a gyanú szerint az hallható, ahogy a milliárdos vállalkozó V. László egyik embere arról tárgyal a BRFK akkori közrendvédelmi főosztályvezetőjével, hogy melyik konkurens szórakozóhelyeken tartsanak rendőri razziákat.

Az ügyészség szerint a felvételen Kalmár Tamás megígéri, hogy személyesen irányítja majd a konkurens szórakozóhelyeket ellenőrző razziát, és azt is, hogy a Hajógyári szigetre, ahol V. László érdekeltségei vannak, nem mennek. A volt budapesti főrendőr havonta félmillió forintot kapott V. Lászlótól - állítja az ügyészség, de volt olyan hónap is, amikor 750 ezret.

Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes-szóvivője azt mondta: ez a felvétel egyértelműen bizonyítja, hogy a V. László vállalkozó jobb kezének és a bizalmi emberének minősülő V. István magas beosztású vezető rendőrtisztekkel találkozik és razziákat beszél meg, illetve különböző pénzösszegek átadását, havi fizetést beszél meg.

„Nekem az a véleményem, hogy az égvilágon semmit sem bizonyít” - így reagált a volt BRFK-s vezető, Kalmár Tamás ügyvédje a felvételre. Arató György azt mondta, nem ismeri fel a védence hangját a felvételen, ezért kétségbe vonja annak hitelességét. „Kalmár Tamás nem fogadott el és nem kért el pénzt, az ő egyébként teljesen törvényes módon folytatott tevékenységéért"- mondta Arató György.

Nyilvánosságra került most egy másik felvétel is, amin az látható, ahogy V. István beül egy autóba, amiben az ügyészség szerint Hopka Lajossal, a Nemzeti Nyomozó Iroda Szervezett Bűnözés Elleni Osztályának akkori vezetőjével beszél. Itt a gyanú szerint arról beszélnek, hogy V. László ötöt, azaz ötmillió forintot fizet Hopka Lajosnak. Zsurkán Béla, Hopka Lajos ügyvédje azt mondta, Hopka Lajos azért találkozott a felvételen szereplő férfival, mert az besúgónak jelentkezett.

„Annyit mondott, hogy ő lenne besúgó, segíteni szeretné a BRFK szervezett bűnözés elleni osztály munkáját, ugyanígy az NNI-s korszakában is. Gyakorlatilag Hopka alezredesnek a besúgója, spionja, bármilyen volt ez az egyén” - mondta az ügyvéd.

Az is látható a felvételen, hogy amikor V. István beszáll a kocsiba egy papírtáska van nála, amikor viszont kiszáll, már nincs a kezében. A gyanú szerint ebben volt a több millió forint.

m1 híradó, hirado.hu
MTI Hírfelhasználó