Józsa: a választás előtt meg fogunk tudni állapodni Gyurcsánnyal
Az MSZP frakcióvezető-helyettese szerint a választások előtt pártja megegyezik Gyurcsány Ferenccel, a Demokratikus Koalíció (DK) elnökével. Józsa István erről kedden a Duna Közbeszéd című műsorában beszélt.
2013. december 11. 07:55

    Azzal kapcsolatban, hogy a volt miniszterelnök egy televíziós interjúban az MSZP és az Együtt-PM vezetőit arra szólította fel, hogy december 10-ig kérjék saját fórumaik jóváhagyását az együttműködési tárgyalások újrakezdéséhez, Józsa István a műsorban azt mondta: ha valaki ilyen ultimátumszerű felszólítással él, határidőket szab, annak nem az a célja, hogy megegyezés jöjjön létre.

    "Mi bízunk Gyurcsány Ferenc bölcsebb belátásában, és a választás előtt meg fogunk tudni állapodni" - jelentette ki.
    Arra a műsorvezetői felvetésre, hogy ezek szerint az MSZP is meg akar állapodni Gyurcsány Ferenccel, Józsa István úgy fogalmazott: "persze, a DK támogatói derék, baloldali szavazók. Azokra mi számítunk".

    A frakcióvezető-helyettes szerint Gyurcsány Ferenc kiszámíthatóbb lesz, ha közelednek a választások.
Józsa István arról is beszélt, hogy a Jobbik nélkül összegyűlt 78 aláírás, így már készen áll a vizsgálóbizottság létrehozása az állítólagos áfacsalások feltárása.

A testület azt a folyamatot vizsgálna, hogy milyen politikai támogatás alapján állította le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), azokat a vizsgálatokat, amelyeket Horváth Andrást, a NAV egykori munkatársa akart kezdeményezni - mondta el.
Józsa István közölte, a vizsgálóbizottság létrehozásáról szóló kezdeményezésüket hétfőn terjesztik a parlament elé. 

mti
  • Rebrov nem "A Nagy Edző"
    Rebrov nem „A Nagy Edző”. Ezt a vereség utáni erőlködő nyilatkozatai is érzékeltették. Nem ő lesz az, aki magyar klubsikert emel a jövő Európájában. De talán most regenerálódik, talán csapatot formál a következő mérkőzésekre.
  • Lebegtetés a Fenyő-gyilkosság ügyében
    Nem zárható ki, hogy újabb száztizenegy év elteljen, és valaki valahol cikket írjon, így kezdve: „Százharmincegy év telt el a Margit körút és a Margit utca sarkán elkövetett Fenyő-gyilkosság óta…”
MTI Hírfelhasználó