A Fidesz szóvivője szerint ha igaz, hogy Bajnai Gordon előre tudott a szeptemberi szobordöntő akcióról, akkor kiderült, hogy az Együtt–PM Szövetséget vezető volt miniszterelnök megint hazudott. Selmeczi Gabriella szerdai budapesti sajtótájékoztatóján ezt a Magyar Nemzet hírére reagálva mondta.

A lap szerint a Magyar Szolidaritás Mozgalom egyik aktivistájának rendőrségi tanúvallomásából kiderül: állításával szemben Bajnai Gordon tudott arról, hogy a mozgalom szeptemberi kormányellenes demonstrációján ledöntenek egy Orbán Viktor kormányfőt Sztálinként ábrázoló hungarocellszobrot.

Bajnai tudta, mire készülnek

Ha ez igaz, akkor Bajnai Gordon tudta, hogy miféle barbár, primitív, erőszakos akció készülődik, és „ennek tudatában adta az arcát és a nevét” hozzá – kommentálta a megjelenteket a Fidesz szóvivője. Selmeczi Gabriella szavai szerint Bajnai Gordon ezúttal is hazudott, és már megint megpróbálta elkerülni, másra kenni a felelősséget.

Ismert, a rendőrség október 31-én indított eljárást az ügyben garázdaság gyanúja miatt. A Szolidaritás mozgalom szeptember 29-én ünnepelte második születésnapját, amelyen beszédet mondott Bajnai Gordon és az alapító Kónya Péter, majd lelepleztek egy Orbán Viktort imitáló hungarocellszobrot, amelyet később ledöntöttek. Ezután a magát Dopemannek neveztető Pityinger László elszavalta trágár „alternatív himnuszát”, majd bele is rúgott a hungarocellszobor-fejbe. Az esetről bővebben idekattintva olvashat.