Nincs értelmes párbeszéd az ellenzéken belül
Az ellenzéknek a minimumban nem sikerült megállapodni, hát hogy tudnának ezek kormányozni.
2013. december 13. 09:30

A Szocdemek önállóan indulnak valamennyi választókerületben, és Schmuck Andor elnök szerint azért kevés az esély arra, hogy visszalépjenek valamely más párt javára, mert a többi ellenzéki párt legfeljebb "nyomelemeiben" tartalmaz baloldali értékeket.

Mind a 106 választókerületben állítanak jelöltet a Szocdemek. A párt azért kezdte meg a felkészülést önállóan a 2014-es választásokra, mert látszik, hogy az ellenzéken belül nincs mód az értelmes párbeszédre – jelentette ki Schmuck Andor elnök a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Arra a kérdésre, elképzelhető-e, hogy visszaléptetik valamely párt javára a jelöltjeiket, Schmuck Andor azt válaszolta: nehéz lenne ellenzéki jelöltek javára visszalépni, hiszen azok olyan pártban politizálnak, melyek nyomelemeiben tartalmaznak legfeljebb baloldali értékeket. Sem az Együtt2014-PM-et, sem a Demokratikus Koalíciót nem lehet baloldali pártnak nevezni – tette egyértelművé.

Hangsúlyozta: szerinte az embereknek mérhetetlenül elegük van abból, hogy a pártok arról beszélnek, ki hányadik milyen listán, és hová lép vissza. Ehelyett arról kellene beszélni, ami az embereknek fontos: miként fognak boldogulni, hogyan lesz egy olyan kormányprogram, mely világossá teszi, mi az alternatíva, mert az kevés, hogy azt mondjuk, Orbán Viktor miniszterelnöknek mennie kell – fogalmazott.

hirado.hu - Kossuth Rádió, 180 perc
 • Javaslat a Korrupcióellenes Munkacsoportnak
  A baloldali politikus ugyanis 2015. szeptember 29-én egy online újságnak az ügyre utalva a következőket mondta: „Amúgy nem azt mondtam, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel. Hanem azt, hogy az SZDSZ is tele van korrupciós ügyekkel. Fontos az az is.” Egészen különleges üzenet ez a veterán politikustól.
 • Csengey Dénes legendája filmalkotásban
  Csengey mint ikon is fontos volt az MDF-nek, farmeröltönyt viselt, hosszú haja, szakálla volt, a fiatalokat vonzotta ezzel a megjelenéssel. Jó párost alkottak 1989. március 15-én a televízió előtt Cserhalmi Györggyel: a színész Kiáltványt olvasott fel Csengey beszéde előtt.
 • Deutsch: A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából
  A brüsszeli bürokrácia „hülyét csinált" magából, és kiderült, hogy semmilyen normatív jogi szempont nem támasztja alá a Brüsszelből érkező jogállamisági kritikákat és kifogásokat. Ezek mögött kizárólag durva politikai szándék áll, az európai baloldal és magyar "dollárbaloldal" politikai támadási szándéka - mondta Deutsch Tamás.
 • Támadás a magyar egyetemek ellen
  Végtelenül aljas és felháborító a korrupciótól átszőtt EU parlamentje, valamint elnöke miatt feddhetetlenséggel ugyancsak nem jellemezhető bizottságának újabb aknamunkája Magyarország ellen – rögzíti Alvincz József.
 • Csurka megjövendölte a mai fejleményeket
  A „mainstream", a média fősodrata azt sugallja, hogy el kell vetni a régit, a nemzeti érték nem érték, a multikulti a trend. Ehhez a véleményhez Csurkának volt néhány szava, ami persze kiverte a biztosítékot az ellenfeleinél. Egy biztos: jóslatai beváltak, félelmetes előrelátással bírt. A mainstream média szemében Csurka ma nem divatos, sőt veszélyes – fogalmaz Bakos Katalin filmrendező.
MTI Hírfelhasználó