Bezár a bazár?
Közfoglalkoztatás a Fidesz jövő évi választási csodafegyvere? Hátraarc kaszinó ügyben? Megmenekült az ország a házi őrizetes gyilkosoktól? Újra panelprogram? Elmulasztott kétharmados lehetőség, elpazarolt négy év, elsunnyogott ígéretek Bezár a bazár?
2013. december 14. 10:05

Hazának füstje is kedvesebb mint idegen országnak tüze”. /Patriae fumus igni alieno luculentior./

 

Megszokott dolog, hogy az Országgyűlés ülésein nem fukarkodnak az interpellációkkal és kérdésekkel a képviselők. Egyszerű műfaj: elmondják, felolvassák, a kérdéseket, a válaszokat. Hangzatos üzenetek váltják egymást. Az ellenzék ostorozza a kormány tetteit, a kormány jelesei pedig emlékeztetve a kártevő múltra, a szebb jelenről és a még szebb jövőről elmélkednek. Időnként folyamatos a zaj, az elnök csenget, majd minden párt elégedetten megtapsolja a maga szószólóját. Így történik, mindig így történik, Íme, az év utolsó nagy találkozójára tervezett felszólalások.

 

INTERPELLÁCIÓK

 

GÚR NÁNDOR, (MSZP): "Közfoglalkoztatás a FIDESZ jövő évi választási csodafegyvere!" címmel,  - a nemzetgazdasági miniszterhez.

 

KEPLI LAJOS, (Jobbik): "Miért hagyja a kormány, hogy a simlis hulladékszállító cégek áthárítsák a rezsicsökkentéssel elszenvedett veszteségüket?" címmel, - a nemzeti fejlesztési miniszterhez. 

 

MILE LAJOS, (LMP): "Hátraarc kaszinó ügyben - kinek az érdekét képviseli a kormány?" címmel, - a  nemzetgazdasági miniszterhez.

 

VAS IMRE, (Fidesz): "Megmenekült az ország a házi őrizetes gyilkosoktól?" címmel, -  a közigazgatási és igazságügyi miniszterhez.

 

TÓTH JÓZSEF, (MSZP): "Mi az álláspontja a kormánynak az Európai Helyi és Regionális Kongresszusa jelentésével kapcsolatban?" címmel,  -a  belügyminiszterhez.

 

MAGYAR ZOLTÁN, (Jobbik): "Elmulasztott kétharmados lehetőség, elpazarolt négy év, elsunnyogott ígéretek?" címmel - a   vidékfejlesztési miniszterhez.

 

SESZTÁK MIKLÓS, (KDNP): "Újra panelprogram?" címmel, - a nemzeti fejlesztési miniszterhez. 

 

TÓBIÁS JÓZSEF, (MSZP): "Mi vár a holnap nyugdíjasaira?" címmel, - az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

SZILÁGYI GYÖRGY, (Jobbik): "Keresték-e, és amennyiben igen, úgy megtalálták-e a felelősöket a több tízmilliós prémiumok ügyében?" címmel, - a nemzeti fejlesztési miniszterhez. 

 

KÉRDÉSEK

 

GÖNDÖR ISTVÁN, (MSZP): "Bezár a bazár?" címmel, - a  nemzetgazdasági miniszterhez.

 

DÚRÓ DÓRA, (Jobbik): "Miért nem kapják meg a bérüket időben a pedagógusok?" címmel, - az emberi erőforrások miniszteréhez.

 

MILE LAJOS, (LMP): "Hol tart a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal munkájának átvilágítása?" címmel, - a   vidékfejlesztési miniszterhez.

 

KOVÁCS FERENC, (Fidesz): "Mikorra várható a 86-os út felújításának befejezése?" címmel, - a nemzeti fejlesztési miniszterhez. 

 

IPKOVICH GYÖRGY, (MSZP): "Mi lesz január 1-jétõl azokkal a vesztesekkel, akik nem nyertek a trafik-koncessziós pályázaton, de ideiglenesen mégis dohánykereskedelmet folytathatnak?" címmel, - a nemzeti fejlesztési miniszterhez. 

 

BERTHA SZILVIA, (Jobbik): "Tervezi-e a kormány a bérpótlékok átalakítását?" címmel,  - a belügyminiszterhez.

 

BARÁTH ZSOLT, (Jobbik): "Ha a liberális szóhasználat tiltaná a cigánybűnözés szót, kik és miért akarják bevinni a köztudatba a gyermekbűnözés kifejezést? Szerintük minden gyermek bűnöző?" címmel, - az emberi erőforrások miniszteréhez.

Bartha Szabó József
  • A globális felmelegedés kérdőjelei
    A globális felmelegedéssel kapcsolatos fősodratú ideológia nem szolgáltathat ürügyet a nemzetállamok megszüntetésére.
  • A kormány intézkedései a magyar családokat szolgálják
    Nagy István miniszter az élelmiszerárstopról szóló döntést bátor lépésnek nevezte. Mint mondta, így egyrészt több pénz marad a családoknál, másrészt ezzel üzennek a piacnak is, hogy a magyar kormány nem fél meglépni a legváratlanabb intézkedéseket sem.
  • Áder János Ghánában királyi látogatást tett
    Kétmillió ember szennyvizét tudja kiváló minőségben megtisztítani az a szennyvíztisztító, amely Ghánában magyar beruházásként épült és amelyet Áder János szombaton felkeresett az afrikai országban. A magyar államfő többnapos afrikai látogatása során látogatott el Kumasiba, ahol másfél éve a magyar Pureco-Unit Konzorcium kivitelezésében megvalósult szennyvíztisztító működik.
MTI Hírfelhasználó