Tálibok támadtak egy amerikai támaszpontra
Tálib fegyveresek támadtak meg egy amerikai támaszpontot Kelet-Afganisztánban, legalább három ember meghalt.
2013. december 19. 09:13

A pakisztáni határ mellett, a Torkham településnél található ellátó bázist négy-öt tálib fegyveres lőtte gránát- és aknavetőkkel, illetve kézi fegyverből is tüzet nyitottak rá.

A támadók robbanószerrel megpakolt mellényt viseltek és be akartak hatolni a támaszpontra, de miután visszaverték a támadásukat, a bázison kívül robbantották fel magukat. Egy afgán rendőr és két támadó meghalt, illetve három rendőr megsebesült - számoltak be róla az afgán biztonsági erők illetékesei.

Két hónap alatt ez már a második támadás a torkhami támaszpont ellen.

MTI
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó