A korábbi hétszeres világbajnok Formula 1-pilóta az éjszaka folyamán újabb műtéten esett át, melynek során egy hematómát távolítottak el az agyából.

Emmanual Gay, a grenoble-i kórház agysebészeti osztályának vezetője kedden sajtótájékoztatón azt mondta, mindenhol vannak hematómák a sérült agyban, de mivel enyhe javulást észleltek, újabb műtéti beavatkozás mellett foglaltak állást. Az eltávolított vérömlenyről azt mondta az orvos, hogy a többinél nagyobb volt, könnyebben hozzá tudtak férni, s úgy ítélték meg, hogy kockázat nélkül el tudják távolítani. Az operáció célja az volt, hogy csökkentsék a nyomást a sportoló koponyájában.

A hétfőinél „jobban kontroll alatt tartjuk a helyzetet, azt azonban nem mondhatjuk, hogy túl van a veszélyen” – közölte a Jean-Francois Payen aneszteziológus. „Időt nyertünk, de fenn kell tartanunk a folyamatos felügyeletet” – mondta, hozzátéve, hogy korai lenne spekulálni az sérült állapotát illetően, amelyet még mindig „kritikusnak” lehet nevezni.

A versenyzőt továbbra is mesterséges kómában tarják, és egyelőre nem tudják, mikor ébreszthetik fel.

Sajtóértesülésel szerint Schumacher bukósisakja az ütés erejétől kettétörött. Az orvosi stáb szerint sisak nélkül valószínűleg nem élte volna túl a balesetet.