Kutyákkal tépette szét a nagybátyját?
Egy kínai lap értesülései szerint kutyákkal tépette szét nagybátyját, Dzsang Szong Teket Észak-Korea diktátora, Kim Dzsong Un.
2014. január 3. 18:42

A hongkongi Wen Wei Po című újság hírét pénteken átvette a nyugati világ sajtójának jó része, egyebek közt az NBC amerikai tévétársaság és egy sor brit lap.

Dzsang Szong Teket december közepén az államhatalom megdöntésére szőtt összeesküvés vádjával halálra ítélték és rögtön ki is végezték. A kivégzés módjáról nem számolt be Észak-Korea. Korábbi híresztelések golyó általi halálról, nevezetesen légvédelmi gépfegyverekkel végrehajtott kivégzésről szóltak.

A hongkongi lap állítása szerint Kim Dzsong Un rokonát annak öt legfőbb bűntársával együtt meztelenre vetkőztették és három napon át éheztetett kutyák közé vetették. A falka 120 ebből állt, a kínhaláltusa egy órán át tartott. A kivégzést Kim Dzsong Un parancsára végig kellett néznie mintegy háromszáz észak-koreai funkcionáriusnak – állítja a hongkongi lap, amelyről az NBC megjegyezte, hogy szoros kapcsolatok fűzik a Kínai Kommunista Párthoz.

Kína Észak-Korea szövetségese. A szingapúri The Straits Times című lap szerint Peking elégedetlen Kim Dzsong Unnal, aki két éve örökölte meg a hatalmat az után, hogy meghalt az apja, Kim Dzsong Il.

MTI
  • Pluralizmus Ismét Működésben – PIM
    Ez itt a kérdés – Otthonosabbá tenni a magyar világot. Ezzel a címmel készített negyvenperces beszélgetést az M5-ös művelődési köztelevízió a Petőfi Irodalmi Múzeum főigazgatójával, Demeter Szilárd székelyföldi íróval, költővel, filozófussal.
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
MTI Hírfelhasználó