A tervek szerint országszerte 119 fórumot tart a Fidesz és a KDNP több mint 30 politikusa; a rendezvényekre azokat várják, akik ki kívánnak állni az ország által eddig elért eredményekért – közölte Kocsis Máté. A napokban kiküldik a fórumokra invitáló, Orbán Viktor pártelnök aláírásával ellátott meghívót azoknak, akik aláírásukkal korábban támogatták a rezsicsökkentés megvalósítását – tette hozzá a kormánypárti politikus.

Kocsis Máté hangsúlyozta: a rezsifórumokon további kiállásra kérik a támogatóikat, arra, hogy munkájukkal segítsék megvédeni a közösen elért eredményeket, és akár aktivistaként vegyenek részt a Fidesz és a KDNP országgyűlési választási kampányában. Ezzel kapcsolatban hangsúlyozta, hogy csak az elmúlt két napban telefonon négyezren jelezték, hogy aktivistaként kívánják segíteni a kormánypártok munkáját. Ezért a reményeik szerint százezer ember támogatja majd a kormánypártok választási kampányát.

Ez annál is inkább szükséges – folytatta –, mert a baloldali politikusok nyilatkozataiból az derül ki, hogy a baloldal a rezsicsökkentés eredményeinek eltörlésére készül. Hozzátette, hogy amikor a kormányzat immár a harmadik rezsicsökkentésre készül, a közműszolgáltatók, a baloldal és külföldi támogatóik újra nyomás alá kívánják helyezni a kormányt és a kormánypártokat. Kocsis Máté hangsúlyozta, összefogásra van szükség, ezért kérik arra támogatóikat, hogy legyenek tagjai annak a csapatnak, amely kiáll Magyarország érdekeiért.

2013 ékesen példázza a szocialisták alkalmatlanságát

Újságírói kérdésre válaszolva a kommunikációs igazgató reagált Józsa István, az MSZP frakcióvezető-helyettesének szombati kijelentésére, amely szerint 2013 az adómaximalizálás éve volt, soha nem szedtek még be annyi adót Magyarországon, mint tavaly.

Kocsis Máté kijelentette, hogy a baloldal képtelen szembenézni az elmúlt évek, és különösen 2013 gazdasági sikereivel. Ezek között említette az IMF-hitel visszafizetését, a túlzottdeficit-eljárás megszüntetését Magyarországgal szemben, a rekordalacsony államháztartási hiányt és inflációt, valamint a csökkenő rezsit. Mindezt a szocialisták nem tudták megvalósítani, vagyis 2013 ékesen példázza az alkalmatlanságukat – mondta Kocsis Máté.

----------------------------------------

Idén is lesz rezsicsökkentés?

Több tényezőtől függ még, hogy folytatódik-e idén is a rezsicsökkentés – mondta Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár. Habár Fónagy János, a fejlesztési tárca államtitkára tavaly év végén kijelentette: januárra elkészül az újabb rezsicsökkentésről szóló javaslat, úgy tűnik, ez egyelőre még nem teljesen eldöntött kérdés.