Nem nyáron lesz a foci-vb
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség főtitkára kizárta annak a lehetőségét, hogy nyáron rendezzék meg Katarban a 2022-es világbajnokságot.
2014. január 8. 14:13

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára szerdán egy francia rádiónak nyilatkozott a szövetség döntéséről, hozzátéve, az csak később dől el, hogy pontosan mikor kerül sor a világbajnokságra. „Biztosan nem júniusban vagy júliusban lesz a vb. Azt gondolom, hogy valamikor november 15. és január 15. között kerülhet rá sor, mert az időjárás akkor kedvezőbb” – mondta Valcke. A FIFA időközben hivatalos közleményben jelezte: ez az állítás csak Valcke személyes véleményét tükrözi. Hivatalos döntés nincs, ezt csak a végrehajtó bizottság hozhatja meg.

Katarban nyáron az átlaghőmérséklet 35 és 45 Celsius-fok között között van.

A FIFA októberben elhalasztotta a döntést a 2022-es torna időpontjáról, mondván, tovább akar tárgyalni a kérdésben. Az akkori bejelentés szerint várhatóan az idei brazíliai vb után születik majd meg a végleges határozat a katari vb időpontjáról.

Katar több mint három éve, 2010 decemberében nyerte el a 2022-es vb rendezési jogát. Az ország legutóbb azért került a bírálatok kereszttüzébe, mert kiderült, hogy – többek között – a stadionok építésénél foglalkoztatott külföldi munkások embertelen körülmények között dolgoznak, s több haláleset is történt emiatt.

MTI
Címkék:
  • Varga Judit: Történelmi idők, történelmi eredmények, történelmi távlatok
    Hétfőn kezdte meg az 5262. napját Magyarország miniszterelnökeként Orbán Viktor. A történelmi eseményhez Deutsch Tamás, a Fidesz európai parlamenti képviselője és Varga Judit igazságügyi miniszter is gratulált a Facebookon.
  • Ezúttal Istent vette célba Gyurcsány
    Gyurcsány el akarta venni a nemzetbe vetett hitet 2004. december 5-én, aztán el akarta venni a politikusokba és a szabadságba vetett hitet 2006-ban az őszödi beszéddel és a lovasrohammal, most pedig az Istenbe vetett hittől akarja megfosztani Magyarországot.
  • A többség elégedett a miniszterelnökkel
    A magyarok 59 százaléka mondta azt a koronavírus elleni küzdelem tizedik hónapjában, a parlamenti választások előtt nagyjából ötszáz nappal, hogy „inkább elégedett” Orbán Viktor munkájával – derül ki a Nézőpont Intézetnek a Magyar Nemzet számára készített elemzéséből. A kutatók korábban nem láttak még ilyen magas értéket: a 2013 óta rendszeresen feltett kérdésre a naptári évek végén még a migrációs válság elleni védekezés után sem válaszoltak többen pozitívan.
MTI Hírfelhasználó