A Bayern München 2013 legjobb klubcsapata
A Bayern München lett az elmúlt esztendő legjobb klubcsapata a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezetnél. A Barcelona csak ötödik.
2014. január 9. 13:25

Az IFFHS honlapjának táblázata szerint a tavaly minden fontos trófeát begyűjtött bajor együttes jelentős fölénnyel, 80 pontos előnnyel végzett az élen a Real Madrid és a Chelsea előtt. A Bajnokok Ligája-győztes német csapat első alkalommal tudott nyerni azóta, hogy az IFFHS 1991-től kezdve ilyesfajta listákat tesz közzé.
A 2012-es első FC Barcelona - amelyet a spanyol gárdák közül még az Atlético Madrid is megelőzött - csupán az ötödik lett a 2013-as lajstromban. Az is meglepetés, hogy az első tízben nincs olasz csapat.
A top 100 közé 39 ország együttesei kerültek be, a legtöbb - egyformán hét - Argentínából és Spanyolországból, Angliát és Olaszországot 6-6, Brazíliát és Németországot 5-5 csapat reprezentálja.
Az európai kupaküzdelmektől gyorsan búcsúzott magyar csapatok közül egy sem fért be a legjobb 200-ba.
Az IFFHS egy másik kategóriában korábban lezajlott szavazásán, a legjobban teljesítő játékvezetők között a 2011-es győztes Kassai Viktor a harmadik lett az angol Howard Webb és az olasz Nicola Rizzoli mögött.

A 2013-as IFFHS-klublista élcsoportja:
---------------------------------------------
1. Bayern München (német) 370 pont
2. Real Madrid (spanyol) 290
3. FC Chelsea (angol) 273
4. Atlético Madrid (spanyol) 251
5. FC Barcelona (spanyol) 247
6. Paris Saint-Germain (francia) 240
7. FC Basel (svájci) 239
8-9. Atlético Mineiro (brazil) és
Tottenham Hotspur (angol) 238-238
10. Benfica (portugál) 232 

MTI
 • A Demokrácia Védvonal
  A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
 • Mikulássapkás hazugság
  Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
 • Könnyfakasztó érveléssel rukkolt elő a főtanácsnok
  Az EU bizottsága még 2018-ban támadta meg az uniós bíróság előtt a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló magyar törvényt.
 • Tovább erősödhet a migrációs nyomás
  Az Európai Uniónak szembe kell néznie azzal, hogy úgy a Száhel-térség instabilitása, mint a líbiai konfliktus, könnyen a migrációs nyomás kiújulását és további erősödését okozhatják – mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Brüsszelben, az EU-tagországok külügyminiszterei tanácskozásának szünetében.
 • Újabb ösztönző lépéseket tervez a kormányzat
  Varga Mihály szerint nincs ok arra, hogy az óvatos bizakodásból és a tervekből visszavegyen a kormányzat. A Magyar Hírlapnak adott interjújában a tárcavezető megerősítette, bár a tavalyi öt százalékhoz közeli bővülés után némi lassulásra számítanak, a négy százalék körüli GDP-növekedés reális 2020-ra.
MTI Hírfelhasználó