A Bayern München 2013 legjobb klubcsapata
A Bayern München lett az elmúlt esztendő legjobb klubcsapata a labdarúgás történetével és statisztikájával foglalkozó szervezetnél. A Barcelona csak ötödik.
2014. január 9. 13:25

Az IFFHS honlapjának táblázata szerint a tavaly minden fontos trófeát begyűjtött bajor együttes jelentős fölénnyel, 80 pontos előnnyel végzett az élen a Real Madrid és a Chelsea előtt. A Bajnokok Ligája-győztes német csapat első alkalommal tudott nyerni azóta, hogy az IFFHS 1991-től kezdve ilyesfajta listákat tesz közzé.
A 2012-es első FC Barcelona - amelyet a spanyol gárdák közül még az Atlético Madrid is megelőzött - csupán az ötödik lett a 2013-as lajstromban. Az is meglepetés, hogy az első tízben nincs olasz csapat.
A top 100 közé 39 ország együttesei kerültek be, a legtöbb - egyformán hét - Argentínából és Spanyolországból, Angliát és Olaszországot 6-6, Brazíliát és Németországot 5-5 csapat reprezentálja.
Az európai kupaküzdelmektől gyorsan búcsúzott magyar csapatok közül egy sem fért be a legjobb 200-ba.
Az IFFHS egy másik kategóriában korábban lezajlott szavazásán, a legjobban teljesítő játékvezetők között a 2011-es győztes Kassai Viktor a harmadik lett az angol Howard Webb és az olasz Nicola Rizzoli mögött.

A 2013-as IFFHS-klublista élcsoportja:
---------------------------------------------
1. Bayern München (német) 370 pont
2. Real Madrid (spanyol) 290
3. FC Chelsea (angol) 273
4. Atlético Madrid (spanyol) 251
5. FC Barcelona (spanyol) 247
6. Paris Saint-Germain (francia) 240
7. FC Basel (svájci) 239
8-9. Atlético Mineiro (brazil) és
Tottenham Hotspur (angol) 238-238
10. Benfica (portugál) 232 

MTI
 • A szélsőbaloldal új fasizmusa
  József Attila a kommunizmust szapulta, Trump most az úgynevezett „liberalizmus” – neveztessék éppen „neoliberlizmusnak” vagy cinikus hazugsággal „neokonzervativizmusnak” – rombolása ellen próbálja megvédeni hazáját. A gyökér azonos.
 • Kártérítést a hungarocídiumért
  Vétkesek közt cinkos, aki néma – idézhetnénk Babitsot, de Brüsszelben ez is kárörvendő röhögést váltanak ki az ottani rasszista hungarofóbokból. Ezért is kell kártérítést követelnünk, tehát követelnünk kell a kártérítést a hungarocídiumért.
 • Karácsonyék pénzt kínálnak a klímaügyi szeánszokért
  Klímaüggyel házal a Soros György-féle Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítványok) által támogatott Foundation for Development of Democratic Rights (DemNet Hungary) részvételével a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat tízezer budapestinél. A Belügyminisztérium nyilvántartása alapján véletlenszerűen kiválasztott lakosoknak küldenek levelet, és az érdeklődők közül kiválasztott ötven embernek negyvenezer forintot kínálnak a részvételért.
 • Nagyot tévedett Dobrev Klára
  Fej fej melletti küzdelmet vizionált Dobrev Klára egy Népszavában megjelent interjúban a Fidesz–KDNP és az ellenzék között, elmondható azonban, hogy Gyurcsány Ferenc felesége téved – jelentette ki a lapunknak készített elemzésében Nagy Dániel, a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatási igazgatója. Hozzátette: mivel az ellenzéki tábor nem egységes, ezért számos szavazót veszíthetnek a baloldali pártok azok közül, akik a közös listából nem kérnek.
 • Az apokalipszis négy lovasa
  A nyílt társadalom ideológiái: a kommunizmus, a liberalizmus, a globalizmus és a rasszizmus.
MTI Hírfelhasználó