Új munkahelyeket teremt az Opel
Ebben az évben körülbelül 400 felvétel lesz a szentgotthárdi gyárba.
2014. január 10. 09:21

Koncz Gábor, az Opel Magyarország vezérigazgatója az M1 Ma reggel című műsorában elmondta: a cég első beruházása közel 800 új munkahelyet teremtett, a következő kettő pedig 100-100 új magyarországi munkahelyet jelent közvetlenül a gyárban. Emellett, mivel az Opel magyarországi beszállítói körre támaszkodik, ez a munkahelyek tekintetében 3-4-5-szörös szorzót is jelenthet – tette hozzá Koncz Gábor. Mint mondta, ebben az évben körülbelül 400 felvétel lesz Szentgotthárdon.

A beruházás első részét 2012 szeptemberében adták át Orbán Viktor miniszterelnök jelenlétében; februártól megkezdődött az Euro 6-os benzinmotorok gyártása, júniustól pedig a dízelmotorosok gyártása is beindult – hangsúlyozta Koncz Gábor, kiemelve azt is, hogy a szentgotthárdi gyár a rendszerváltás után az  első autóipari beszállítóként jelent meg az országban. 1992-ben itt gördült le az első Opel Astra – mondta a vezérigazgató.

Hozzátette: a világ egyik legmodernebb motorgyára épült fel a szentgotthárdi gyárral Magyarországon, amely,  ha teljes kapacitással működik, több mint egymillió motort tud gyártani.

A felvétel már elkezdődött a szentgotthárdi gyárba, ahol komoly kiválasztási procedúrán kell átesnie annak, aki be szeretne kerülni – hangsúlyozta Koncz Gábor.

hirado.hu - M1 - Ma reggel
MTI Hírfelhasználó