Az NSO beszámolója szerint eddig a kórház mintegy ezerhatszáz fős dolgozógárdája férhetett hozzá Schumacher leleteihez a belső számítógépes rendszeren, ám a mostani szigorítást követően már csak a hétszeres Formula–1-es világbajnokot kezelő orvosi stáb láthatja az adatokat.

A kórház két belső körlevélben is figyelmeztette dolgozóit, hogy ne böngésszék Schumacher leleteit. A klinika egyik alkalmazottja megerősítette a Bildnek, hogy sokan néztek bele a leletekbe az elmúlt hetekben – ennek következtében a hozzáférést a kóddal rendelkező orvosokra korlátozták.

Michael Schumacher állapota továbbra is kritikus, de stabil súlyos síbalesetét követően, az elmúlt napokban nem történt változás. A szerdai ügyészségi sajtótájékoztatón a nyomozó hatóságok nem tudtak felelőst megnevezni a balesetért, a vizsgálat – és a Schumacher sisakjára szerelt kamera felvételeinek részletes elemzése – még folyik.

Az albertville-i ügyészség a korábban a Schumacher család birtokában lévő felvételek megvizsgálását követően kijelentette: a pilóta nem hágott át semmilyen szabályt lesiklása közben. Bebizonyosodott, hogy rendkívül tapasztalt síelőnek számít, és nem haladt túl nagy sebességgel. A hatóságnak egyelőre fogalma sincs, ki a felelős a világbajnok súlyos sérüléséért