Németh Lászlóné: Ez nem volt elegáns
Botka László, Szeged polgármestere nem jelent meg az önkormányzati adósságkonszolidációról szóló rendezvényen.
2014. január 17. 10:43

A települések adósságának átvállalása lehetőséget nyújt arra, hogy az önkormányzatok ezentúl a tényleges feladataikra, a fejlesztésekre koncentrálhassanak - jelentette ki Németh Lászlóné nemzeti fejlesztési miniszter az M1 Ma reggel című műsorában.

Ha a felgyülemlett terhektől megszabadítjuk az önkormányzatokat, nagyon sok lehetőség nyílik meg számukra – hangoztatta a miniszter, aki felhívta a figyelmet arra, hogy 2005 ás 2010 között az önkormányzatok adósságállománya 190 milliárd forintról a hatszorosára, 1200 milliárd forintra nőtt. Az önkormányzatoknak nem volt pénzük a fejlesztésekre és a napi élet finanszírozására, ráadásul olyan feladatokat is megkaptak, melyek voltaképp állami feladatok lettek volna – jegyezte meg.

Ha az önkormányzatok a jövőben hitelt szeretnének felvenni, engedélyt kell kérniük az államtól, ehhez üzleti tervet kell benyújtaniuk, melyből látszódnia kell, hogy a befektetést a projekt ki fogja termelni – emelte ki.

Beszélt arról is, hogy Szegeden Botka László polgármester nem jelent meg azon a rendezvényen, amelyet az adósságkonszolidáció kapcsán tartottak. Mint mondta: ez sehol máshol nem fordult elő. Nem volt egy elegáns dolog, azt gondolom – jegyezte meg Németh Lászlóné.

M1-Ma Reggel
  • Szomorú séta ezzel a Gergővel
    Azt, hogy máris zöldebb és szabadabb lett a főváros, szép szülővárosom, nem kérdés, azt csak a hülye nem érzi.
  • Karácsony Kommün
    Hát igen, nagy pártokhoz, vagy egy fővároshoz azért komoly vezetők is kellenek, kellenének. S ha nincsenek, jön a szakadék.
MTI Hírfelhasználó