Az abortusz ellen tüntettek Párizsban
Idén Ferenc pápa is támogatásáról biztosította a tüntetőket, hogy továbbra is élénk figyelemmel kövessék ezt a fontos kérdést.
2014. január 20. 11:12

A szervezők szerint vasárnap 40 ezren, a rendőrség becslése szerint 16 ezren vettek részt a Menet az életért elnevezésű demonstráción, amelynek résztvevői a spanyol "példán" felbuzdulva a művi terhességmegszakítást szabályozó törvényjavaslat bizonyos pontjai ellen tiltakoztak.

A francia képviselők hétfőn nyitják meg a vitát a tervezetről, amely ellenzői szerint "teljes mértékben szokványossá teszi" a terhesség megszakítását.

Az "Igen az életre" vagy "Éljen Spanyolország" jelszavakat skandáló tömegben sokan spanyol zászlókat lengettek.
Spanyolország jobboldali kormánya azt tervezi, hogy betiltja a 2010 óta eddig szabad döntéssel választott abortuszt. Az új szabályok értelmében csak akkor adnak engedélyt a terhesség megszakítására, ha az anya veszélybe kerül, ha a terhesség nemi erőszak következménye vagy ha a magzat károsodását két orvos is megerősíti külön vizsgálattal.

A tavalyi év kivételével 2005 óta minden évben megtartották Párizsban az Élet menetét, amelyet az abortuszt Franciaországban legalizáló 1975-ös törvény elfogadásának évfordulójához szoktak időzíteni. Tavaly az azonos neműek házassága ellen tartott nagyszabású tüntetéshez csatlakoztak az abortuszt ellenzők.

Idén Ferenc pápa is támogatásáról biztosította a tüntetőket, akiket arra szólított fel, hogy továbbra is élénk figyelemmel kövessék ezt a fontos kérdést.
hirado.hu - MTI
 • Videó mint politikai csapásmérés
  Megvan tehát a magyarázat arra: miért viselkednek egyes politikusok – köztük egészen magas pozícióban lévők is – elmebeteg módjára. Miért zúdítják rá a kontinensre a migránsáradatot, a terrorista bandákat. Miért öletik meg társadalmuk tagjait. Zsarolva vannak.
 • Elszállt egy hajó a szélben
  Nehéz megindulás, mit megindulás, megrendülés nélkül beszélni erről a patináns lapról, a baloldali véleményformálók zászlóshajójáról, erről az izé 168 óráról. Nehéz, de mégis meg kell tenni.
 • Orbán Viktor reméli, a bevándorlást ellenzők egész Európában megerősödnek
  Orbán Viktor miniszterelnök azt reméli, hogy az európai parlamenti (EP-) választáson a bevándorlást ellenző erők egész Európában megerősödnek, és a bevándorlást ellenző politikai vezetők jutnak jóval nagyobb szerephez a következő öt évben.
 • Nemzetközi részvételi adatok és nem hivatalos eredmények
  Ma huszonegy uniós tagállamban – köztük Magyarországon – tartanak európai uniós választásokat. Hét országban már korábban megtartották az Európa jövője szempontjából kulcsfontosságú voksolást, és egyes tagállamok esetében pedig már az eredményekre vonatkozó becslések is rendelkezésre állnak.
 • A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is!
  Az európai baloldal azért akar kevert népességű Európát, mert valójában a nemzeteket akarja felszámolni, márpedig Európa erejét a sikeres nemzetállamok adják. Meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek. Ha az elmúlt években baloldali kormány lett volna Magyarországon, akkor most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok — nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Orbán Viktor miniszterelnök.
MTI Hírfelhasználó