Magyarország büszke a barátaira
Az ország szeretete, a magyarság tisztelete fűzi össze azokat, akik a Magyarország Barátai Alapítvány tagjaiként tenni kívánnak az országért.
2014. január 20. 12:39

Az ország szeretete, egy kis nép megbecsülése, a magyarság tisztelete fűzi össze azokat, akik a Magyarország Barátai Alapítvány tagjaiként tenni kívánnak az országért - mondta Áder János köztársasági elnök az alapítvány konferenciájának köszöntőjében.

"Magyarország büszke lehet arra, hogy ilyen barátai vannak" - hangsúlyozta az államfő, aki hétfőn a Sándor-palotában üdvözölte mindazokat az orvosokat, mérnököket, kutatókat, művészeket, professzorokat, menedzsereket, üzletembereket, diplomatákat, akik, mint mondta, azért érkeztek a rendezvényre a világ négy tájáról, hogy hitet tegyenek Magyarország mellett.

A köztársasági elnök tiszteletet parancsolónak ítélte, hogy a résztvevők Magyarország barátaiként határozták meg magukat, és szólt arról is, hogy a barátság egyaránt jelent hűséget, önzetlenséget, együvé tartozást, közös célok és értékek követését, "de azt is, hogy van kire számítani a bajban" mondta.  Az államfő köszöntötte azokat is, akik bár nem rendelkeznek magyar felmenőkkel, "de akikre mi, tiszteletre méltó, tiszteletbeli magyarokként tekintünk".

Vizi E. Szilveszter akadémikus, az alapítvány kuratóriumának elnöke a hazához való viszonyról szólva azt mondta: bárhová vitte is a sors a konferencia résztvevőit, ők megmaradtak magyarnak, ez az érzés pedig "energiát ad ahhoz, hogy tegyünk az országért, ezért a népért, a magyarságért az egész világon".  Mint mondta, a jelen lévő sikeres emberek közös célja, hogy tehessenek valamit Magyarországért. Tevékenységük mentes a politikától fűzte hozzá -, majd ismertette: alapítóik között van Oláh György Nobel-díjas vegyész, Lámfalussy Sándor közgazdász, de - mint mondta -, Marton Éva operaénekes is büszkén képviselte Magyarországot a világban.

hirado.hu - MTI
  • A kormány az ország biztonságát és a gazdaságot is megvédi
    Az elhúzódó háborús helyzetben az új magyar kormány két legfontosabb feladatának az ország biztonságának és gazdaságának megvédését nevezte a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón. Gulyás Gergely bejelentette, hogy péntektől csak magyar rendszámú autók tankolhatnak rezsicsökkentett árú üzemanyagot, Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter pedig a kormány által nyolc területen bevezetendő extraprofit-különadó részleteiről számolt be.
  • A Kádár-rendszer feltárása nélkül nem érthetjük a jelent
    Száztíz évvel ezelőtt született Kádár János, aki hazánk XX. századi történelmének egyik legmeghatározóbb figurája lett.
  • A digitalizált világ diktatúrába torkollhat
    „Ha a mesterséges intelligenciának átadjuk a döntést, akkor valóban jöhet egy fordulat, amikor valóban már egzisztenciális fenyegetést fog jelenteni az emberi létezésre” – mondja Miklos Lukacs de Pereny.
MTI Hírfelhasználó