Szabadon plakátolhat az ellenzék
Az MSZP új szóvivője ugyanúgy hazudik, mint a régi. Veres Gábor állításaival ellentétben teljesen szabadon plakátolhat az ellenzék.
2014. január 21. 17:52

Ezt írta közleményében a nagyobbik kormánypárt az MSZP szóvivőjének keddi sajtótájékoztatójára reagálva.

Veres Gábor előzőleg arról beszélt, hogy az MSZP szerint a Fidesz választási bukástól fél, ezért tiltotta be azokat a plakátfelületeket, amelyeken az ellenzéki pártok is megjelenhettek volna. A szocialisták napokban kinevezett szóvivője az új tisztségében először tartott ajtótájékoztatóján azt mondta, a lámpaoszlopokon és az autópályák mellett a plakátozást megtiltó kormányzati rendelet "mindennél biztosabb jele" annak, hogy Orbán Viktor kormányfő retteg a választásoktól.

A Fidesz közleményében kifejtette: a közutak melletti lámpaoszlopokon és az autópályák mellett a plakátozás tiltása 2010 decembere óta ismert. A módosításnak egyértelműen közlekedésbiztonsági okai voltak, hogy a plakátok ne tereljék el az autóvezetők figyelmét. A változtatást éppen ezért minden párt meg is szavazta, egyedül az MSZP nem, "mert valami rejtélyes gazdasági érdek számukra fontosabb volt, mint az autózó családok és gyermekek védelme" - áll a közleményben.

A Fidesz mindenesetre egyetért azzal, hogy ez a tiltás ne csak a kereskedelmi, hanem a választási plakátokra is vonatkozzon - írták.

hirado.hu - MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Új lendület az európai jobboldalnak
  A neomarxista, globalista hullám és politikai erők olyan támadás alá vették az Isten, haza, család hármas egységét a nyugati civilizációban, hogy annak egységes válaszreakciót kell szülnie a jobboldal részéről – szögezte le Szánthó Miklós.
 • Őcsény lovasa nyerte a 15. Nemzeti Vágtát
  Németh János, Őcsény lovasa nyerte Galaxy nevű lovával a 15. Nemzeti Vágta döntőjét vasárnap a budapesti Hősök terén.
 • Megújult a Bakáts téri templom Budapesten
  Felújították a Bakáts téri Assisi Szent Ferenc-főplébániatemplomot Budapest IX. kerületében. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek vasárnap szentmise keretében áldotta meg az épületet és szentelte fel a templom új oltárát.
MTI Hírfelhasználó