Felbérelt huligánokkal járatnák le a tüntetéseket?
Kárpátalján nincs és nem lesz egyetlen különítmény sem Lemberg (Lviv) és Ivano-Frankivszk megyékből.
2014. január 27. 14:20

Az Ungváron folyó hatalomellenes tüntetések szervezői szerint Kárpátalján nincs és nem lesz egyetlen különítmény sem Lemberg (Lviv) és Ivano-Frankivszk megyékből – közölte hétfőn az ungvári tüntetések szervezőinek tanácsa a Zakarpattya.net.ua kárpátaljai hírportálon megjelent nyilatkozatában.

Közleményükkel az ungvári tiltakozó megmozdulások irányítói azokat a hatalomhoz közeli médiumokban megjelent információkat cáfolták, amelyek szerint Kárpátalján provokációkra lehet számítani a szomszédos nyugat-ukrajnai megyékből érkező szélsőségesek részéről. Ezzel szemben a tüntetések szervezői – meg nem nevezett helyi rendőrségi forrásokra hivatkozva – azt állítják, hogy Kárpátalján az államhatalom szervezi a rendbontó alakulatokat felbérelt huligánokból a tüntetések lejáratása céljából.

A nyilatkozat primitívnek nevezi a „forgatókönyvet”, amellyel a hatalom a kárpátaljai lakosságot arról akarja meggyőzni, hogy a nép tiltakozását Ungváron kívülről szervezik. A dokumentum szerint ez a törekvés volt tetten érhető a múlt szombati kormánypárti tüntetésen is, amelyen – mint írják – fizetett huligánok és állami alkalmazottak vettek részt.

„Kárpátalján a hatalomellenes tiltakozás elég erős ahhoz, hogy maguk a kárpátaljaiak buktassák meg a »vérrel szennyezett«, népellenes hatalmat. A megyei állami közigazgatási hivatal épületének hétfői blokádja erős lesz, abban egyedül kárpátaljaiak vesznek részt, kizárólag békés és agressziómentes módon” – zárul az ungvári tüntetők tanácsának nyilatkozata.

MTI nyomán
  • A nyugat-európai liberálisok vallása a hungarofóbia
    Annyira nem bigottak, hogy ezért a vallásért Husz Jánosként a máglyára menjenek. Nem akarnak mártírok lenni, noha a mártír legyőzhetetlen ellenfél. Az ő vallásuk másról szól. Vallásuk másik fontos rítusa ugyanis: sorakozás a kasszánál.
  • Horror bohózat a párizsi ügyészségen
    Noha maguk a rendőrök sem mernek behatolni a város jó néhány területére, az ügyészség egy sokkal súlyosabb bűncselekménnyel foglalkozik: a német WDR köztelevízió 37 éves munkatársa szerint Giscard d'Estaing a párizsi irodájában rögzített interjú során háromszor is megérintette a fenekét.
MTI Hírfelhasználó