Mészáros Lőrinc: rémületet keltett Mesterházy reagálása
Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester (Fidesz-KDNP) szerint Mesterházy Attila az MSZP szombati nagygyűlésén egy bekiabálásra reagáló megjegyzésével átlépett egy határt, és rémületet idézett elő az egész országban.
2014. január 29. 17:38

Mészáros Lőrinc az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében azt írta: Mesterházy Attila pártelnök "rólam és a munkámról beszélve, uszítva a hallgatóságot, helyeslően kommentálta egy bekiabáló MSZP-s dermesztő csatakiáltását", amelyben az első sorokban ülő szocialista "Kötelet!", vagyis akasztást követelt "a nevem hallatán".

"Ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelöltje olyat tett, amire nincsen mentség" - vélekedett Felcsút polgármestere, majd úgy fogalmazott: Mesterházy Attila "átlépett egy minden jóérzésű ember számára átléphetetlennek tartott határt, felháborodást és rémületet idézett elő nemcsak a családomban, szűkebb és tágabb környezetemben, de az egész országban".

Mészáros Lőrinc szerint érthetetlen és elkeserítő a pártelnök magatartása, hiszen - mint írta - "egy olyan pártot képvisel, amelynek elődszervezete bizony elrendelt politikai gyilkosságokat ártatlan áldozatok ellen, helyeselve, védve, szorgalmazva az efféle felfoghatatlan embertelenséget".

"De nem kell a régmúltba visszamennünk, hogy Mesterházy Attila és szövetségesei embertelenségéről meggyőződjünk, hiszen Gyurcsány Ferenc nevéhez közismerten a tömegbelövetés, Bajnai Gordonéhoz családok tucatjainak tönkretétele, öngyilkosságokba torkolló ellehetetlenítése fűződik" - áll a polgármester közleményében.

Mészáros Lőrinc rémisztőnek nevezte, hogy Mesterházy Attila "sietett felzárkózni a mestereihez és jóváhagyólag nyugtázta, hogy hívei bosszút lihegnek és készek lennének ismét gyilkolni, erőszakoskodni". Megdöbbentő módon még mindig úgy viselkednek, mintha az MSZMP-ből lett MSZP vezetője - csak úgy - börtön- vagy halálbüntetéseket szabhatna ki - tette hozzá.

Mészáros Lőrinc szerint elfogadhatatlan, hogy "választási program híján, a puszta hatalomvágy erre a szintre süllyessze, ilyen gátlástalanná, gyűlölködővé tegye az egyesült baloldal kampányát".

Felcsút polgármestere közleményében kitért arra, hogy a rendszerváltás óta vállalkozik és politizál, számtalan politikai és közéleti támadás érte, és mint közölte: a baloldali kormányok nyolc éven át mindent megtettek, hogy ellehetetlenítsék a munkáját, "sikertelenül".

"Mostanáig semmire sem reagáltam, a céltalan hadakozás helyett végeztem a feladatom, munkát és megélhetést teremtettem több mint hatszáz embernek, hatszáz családnak, vezettem a települést teljes járandóságomat közcélokra ajánlva fel" - írta Mészáros Lőrinc, hozzátéve, hogy saját pénzéből több tízmillió forinttal járult hozzá a felcsúti orvosi rendelő, az óvoda, a plébánia, a templom felújításához, a faluház építéséhez.

Az mno.hu a Hír Tv felvétele alapján vasárnap számolt be arról, hogy kötelet javasoltak bekiabálók a felcsúti polgármesternek az MSZP szombati nagygyűlésén, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje, Mesterházy Attila pedig nem határolódott el a kijelentéstől.

Az internetes portál felidézte: a nagygyűlésen az MSZP elnöke Mészáros Lőrincről többek között azt mondta, hogy "Orbán Viktor helytartója, aki három év alatt, kérem, három év alatt megötszörözte a cégének az árbevételét, és ma a 88. leggazdagabb magyar ember. Három év alatt. Kérem, ez egy komoly teljesítmény, ha nem az a fő, hát, erényük, finoman fogalmazva, hogy Orbán Viktor barátai, és legyünk naivak, hanem ez, akkor viszont katedrát nekik a Közgázon". Ekkor valakik azt kiabálták be a nézőtérről, hogy "kötelet!", amit több újságíró már akkor egyértelműen a helyszínen is hallott - olvasható a cikkben.

A Magyar Nemzet internetes kiadása kitért arra: Mesterházy Attila nem határolódott el a kijelentéstől, annak elhangzása után ugyanis úgy folytatta, "de mégis inkább én azt hiszem, hogy nem lesz itt katedra, hanem talán az a másik, amit itt az imént bekiabáltak".

Az MSZP hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a cáfolhatatlan tény az, hogy Mesterházy Attila a tömegből érkező bekiabálások közül a börtön szót hallotta, ezt az MSZP elnöke azóta szóban és írásban is megerősítette. Ezért - közölte a szocialista párt - bárkit, aki tényként állítja, hogy a pártelnök "másra reagált, az MSZP be fogja perelni - úgy, ahogy ezt a Magyar Nemzet című újsággal már meg is tette". A szocialista párt szerint a "Hír Tv is elismerte, hogy a felvétel hangsávjába belenyúlva manipulálta a hangfelvételt", és véleményük szerint az is elgondolkodtató, hogy az ügy miért csak 24 órával a rendezvény után pattant ki.

MTI
  • A Merkel-korszak vége
    Nyugatnémet szülők lánya, de keleti politikusként lett kancellár, majd halványult a keleti öröksége. Fiatal miniszterként Helmut Kohl köpönyegéből bújt elő, de hátat fordított a konzervatív értékeknek. Az ellentmondások mindent túlélő asszonya, Angela Merkel.
  • Újratemették Slachta Margitot
    Újratemették az amerikai emigrációban 1974-ben elhunyt Slachta Margit szerzetes nővért, a magyar Országgyűlés első női képviselőjét kedden Budapesten, a Fiumei úti sírkertben.
  • Februárban érkezik a 13. havi nyugdíj
    Novemberben már minden nyugdíjas megkapta a 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot, de itt nem szeretnénk megállni, jövőre 5 százalékkal emeljük a nyugdíjakat, és visszavezetjük a baloldal által elvett 13. havi nyugdíjat is, amelyet februárban kap kézhez minden nyugdíjas honfitársunk” – jelentett ki a kormányfő.
MTI Hírfelhasználó