Bérpótlékot kapnak a szociális dolgozók
Bérpótlékban részesülnek a szociális ágazatban dolgozók, amelynek nyomán 5,4-11,4 százalékkal növekedhet az ágazatban dolgozók bruttó bére.
2014. január 31. 15:29

Bérpótlékban részesülnek a szociális ágazatban dolgozók, amelynek nyomán 5,4-11,4 százalékkal növekedhet az ágazatban dolgozók bruttó bére - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériuma Szociális és Családügyekért Felelős Államtitkársága pénteken az MTI-t.

A fizetésemelés csaknem 90 ezer embert érint, a havi bruttó bérük 6000-17 200 forint közötti összeggel emelkedik a munkában eltöltött évektől és az iskolai végzettségtől függően - olvasható az államtitkárság közleményében. A dolgozók a megemelt bérüket első alkalommal márciusban kapják kézhez januárig visszamenőleg.

Azok a szociális ágazatban dolgozó szakemberek, akik pedagógus munkakörben vagy 2014. január 1-jétől gyermekvédelmi gyámi munkakörben tevékenykednek - de korábban pedagógusi munkakörben dolgoztak -, a pedagógusokra vonatkozó juttatásban részesülnek. A nevelőszülőket pedig az idei évben létrehozott foglalkoztatási jogviszony alapján díjazzák.

A kormány 11,8 milliárd forint többletforrást biztosít erre a célra 2014-ben - közölte az államtitkárság.

hirado.hu - MTI
MTI Hírfelhasználó