Bizonyíték van rá, hogy a Hír TV nem manipulált
Három különböző televíziós csatorna felvétele is bizonyítja, hogy a HírTV nem manipulálta a szocialisták nagygyűléséről készült felvételeket.
2014. január 31. 23:50

Három különböző televíziós csatorna felvétele is bizonyítja, hogy a Hír Televízió nem manipulálta a szocialisták nagygyűléséről készült felvételeket. Mindhárom társaság anyagaiban jól hallható a „kötelet” bekiabálás. Az MSZP ennek ellenére már börtönnel fenyegette meg a Hír TV munkatársait, amennyiben nem kérnek bocsánatot Mesterházy Attilától.

A Hír Televízió eredeti felvételén jól hallható, hogy a kötelet kifejezést kiabálták be a szocialista küldöttek soraiból Mesterházy Attilának az MSZP múlt heti rendkívüli kongresszusán, amikor a baloldal közös miniszterelnök-jelöltje a jobboldali gazdasági kör sikerein gúnyolódott.

A „kötelet” kifejezés hallatszik a Magyar Televízió eredeti felvételén is, valamint érthető a bekiabálás az ATV felvételén is.

„– Akkor viszont katedrát nekik a Közgázon!
– Kötelet!
– Hát ezt a tudást, ezt oktatni kell ez egészen biztos. Nem lehet, hogy ezt a sikert, akik ezt fel tudták halmozni ne tanítsák a jövő menedzserei.”

Mesterházy Attila egyébként az ATV-ben tagadta le a kongresszus másnapján, hogy a „kötelet” szót kiabálták be. „…»kötelet«, nem ezt kiabálták be, hanem, hogy »börtönt«…

A három, egymástól független televíziós felvétel kizárja a manipuláció lehetőségét.

Több felvételen is hallható, hogy az MSZP január 25-i nagygyűlésén azt kiabálták Mesterházy Attila beszéde közben, Mészáros Lőrinc felcsúti fideszes polgármester nevének elhangzásakor, hogy „kötelet!” – reagált az MTI-nek Szikszai Péter, a Hír TV vezérigazgató-helyettese pénteken az MSZP közleményére.

Szikszai Péter hangsúlyozta: a saját felvételük mellett a közszolgálati televízió, valamint az ATV felvételén is hallható a bekiabálás. „Ha a Hír TV manipulált, akkor a köztévé és az ATV is” – fogalmazott. Azzal kapcsolatban, hogy Mesterházy Attila, a baloldali összefogás miniszterelnök-jelöltje hallhatta-e a bekiabálást, Szikszai Péter azt mondta: a felvételen látható, hogy a szónokok mögött ülők kitekintenek a bekiabálóra, illetve nevetgélnek az elhangzottakon, ők tehát hallották a bekiabálást.

MNO - HirTV - MTI
  • A Demokrácia Védvonal
    A mintegy 175 kilométer hosszú, 4 méter magasra tervezett létesítmény nem csupán műszaki jelentőségű.
  • Mikulássapkás hazugság
    Amerikában kezdték el ezt a hazugsághadjáratot évtizedekkel ezelőtt. Egy svéd reklámgrafikus egy híres üdítőitalhoz rajzolta le Santa Claus-t. Az ő Szent Kolozsuk eleve reklámfigura. Egy üdítőitalt ünnepelnek Szent Miklós helyett.
MTI Hírfelhasználó