Bajnai társainak bohóckodását nem lehet komolyan venni
Pénzbüntetést kaptak azok az Együtt-PM-es aktivisták, akik péntek délelőtt egy időre elfoglalták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejáratát.
2014. február 1. 10:09

Pénzbüntetést kaptak azok az Együtt-PM-es aktivisták, akik péntek délelőtt egy időre elfoglalták a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejáratát. A paksi bővítés ellen tiltakoztak, és népszavazást követeltek az ügyben.

Délelőtt foglalták el a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bejáratát az Együtt-PM aktivistái. A paksi bővítés ellen tiltakozó csoportban ott volt Szabó Rebeka, a Bajnai Gordon-féle pártszövetségben politizáló országgyűlési képviselő is. Azt mondták, addig nem hagyják el az épületet, amíg népszavazást nem írnak ki az ügyben, majd egy rendőr kérte meg többször az aktivistákat, hogy hagyják el az épületet, mert zavarják a minisztérium munkáját. Végül egyesével vitték ki őket az épületből. A rendőrség 10 aktivistát előállított, szabálysértés miatt fejenként 80-90 ezer forintos pénzbüntetést kaptak.

Bajnai Gordon politikustársa ésszerűtlen és veszélyes beruházásnak nevezte a paksi bővítést. Szerinte a magyar-orosz szerződés eladósítja az országot.

„3000 milliárd forint adósságot jelent, és még a kamatokat, amit minden magyar állampolgár legalább fél millió forintot fog fizetni évtizedekig, és ami meghatározza a teljes magyar energiapolitikát” – mondta Szabó Rebeka.

2010-ben Bajnai Gordon még arról beszélt Pakson, hogy meg kell őrizni az erőmű kiemelkedő szerepét az ország energiaellátásának biztosításában, és ez része az ő nagyon világos energiastratégiájuknak. A négy évvel ezelőtti kampányban Bajnai Gordon még miniszterelnökként, Mesterházy Attila, MSZP elnökkel közösen látogatta meg az erőművet. Az Együtt-PM vezetője akkor azt is mondta: meg kell duplázni a paksi erőmű teljesítményét.

„Kétezer megawattos duplázásról vagy kétezer megawattos bővítésről beszélünk, ami megduplázná Paks mostani kapacitásait” – fogalmazott akkor Bajnai Gordon.

Bajnai Gordon egy múlt heti konferencián már arról beszélt: a paksi erőmű új blokkjai felesleges energiát állítanának elő drágán.

Bohócok - ezzel a címmel adott ki közleményt a Fidesz Bajnai Gordon politikustársainak tüntetése után. Azt írják: a Bajnai-gárda mai bohóckodása is jelzi, hogy a Gyurcsány-koalíció totálisan komolytalan Paks ügyében is., ma ugyanis homlokegyenest mást mondanak, mint korábban.

hirado.hu - MTI
 • Tusványos örvényei
  Három év nagy idő, három esztendős szünet nagy hiány. De most végre ismét összejött Tusványos, térségünk mára már talán legfontosabb nyári szellemi műhelye. Összejött és robbant is egy hatalmasat.
 • A szerencsétlen lord major
  A főpolgármester eddigi politikai és szakmai tevékenységét lassan ideje lenne már komolyabb elemzés alá vetni, de most arra fókuszálunk, hogy az elmúlt hónapokban négyszer is arcul csapta a budapestieket.
 • Irányváltásra van szükség az európai politikában
  Teljesen egyértelmű, hogy az energetikai szankciók tönkreteszik az unió gazdaságát - mondta a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár szerda reggel a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.
 • Karácsonyék kirúgással fenyegetik a sztrájkolókat
  Amit kifogásolnak, hogy a cég felvett ellenőröket, jórészt nyugdíjas rendőröket, akiknek az a dolguk, hogy kocsival mennek a szemétszállító autó után, ellenőrizve, hogy kapnak-e pénzt a kukások, avagy sem, be van-e jelentve az a kuka, amit kiürítenek, avagy sem. Az ellenőrök viszont 100-150 ezerrel többet keresnek, mint maguk a kukások.
 • A tudomány alapjait vizsgálták a díjazott kvantumfizikusok
  A kvantumfizikai véletlen szerepének pontosításában végeztek döntő fontosságú kísérleteket a fizikai Nobel-díjjal kitüntetett tudósok, akiknek az eredményei alapvető jelentőségűek a kvantuminformatika fejlődésében és a kvantumtitkosításban is - mondta Csanád Máté fizikus, az ELTE Természettudományi Kar Fizikai Intézet Atomfizikai Tanszékének egyetemi tanára az MTI-nek.
MTI Hírfelhasználó