Rogán: Az MSZP lelepleződött Paks ügyében
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint az MSZP lelepleződött Paks ügyében, miután hétfőn az Országgyűlésben kiderült, szocialista politikusok 2010-ig anyagi hasznot húztak az atomerőmű működéséből.
2014. február 4. 14:51

Rogán Antal keddi budapesti sajtótájékoztatóján arra utalt, hogy az MSZP-s Józsa István cége 6,6 milliárd forintnyi megrendelést kapott a paksi atomerőműtől 2010 előtt.

"Mindezekről a szerződésekről nyilvánvalóan tudott Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon is" kormányfőként - mondta a Fidesz frakcióvezetője, aki szerint egyértelművé vált, 2010-ig miért is támogatta az MSZP az erőmű fejlesztését, szintén orosz technológiával. Sőt a szocialisták az új blokkok működésbe lépését a mostani elképzeléseknél korábbra, már 2020-ra tervezték - jegyezte meg.

Úgy fogalmazott, mindezt figyelembe véve a szocialista párt 2010 utáni "pálfordulása" az atomerőmű-bővítés ügyében teljesen hiteltelen.

"Pálfordulásuk" magyarázata így vagy a választási kampány, vagy az, hogy "vezető szocialista politikusok 2010-ig anyagi hasznot húztak a paksi atomerőmű működéséből, ezek a csapok azonban 2010-ben elzáródtak" - mondta Rogán Antal.

Azt is kiemelte, hogy miután hétfőn az Országgyűlésben kiderült Józsa István cégének paksi megrendelése, "érdekes módon a Gyurcsány-koalíció minden politikusa távol maradt a paksi vitától a parlamentben", holott eddig éppen vitázni akartak, népszavazást követeltek.

Az erőműfejlesztésről szóló orosz-magyar megállapodás egyik pontját érintő felvetésre a kormánypárti politikus úgy reagált: a szerződés azt fejezi ki, hogy a nukleáris energia békés célú felhasználása ügyében folyamatos együttműködésre törekszik Magyarország és Oroszország.

A frakcióvezetőtől azt is megkérdezték, hogy a Magyar Nemzet keddi cikke szerint Simon Gábor, az MSZP elnökhelyettese be nem vallott vagyont tart ausztriai bankszámlákon. Rogán Antal erre azt közölte: a napilap cikkében súlyos állítások vannak, amelyek az MSZP egyik vezető politikusát érintik. "Várjuk az MSZP tisztázó válaszát. Nekik kell megmondaniuk, hogy ebből mi igaz, és mi az, ami nem" - tette hozzá.

MTI nyomán
MTI Hírfelhasználó