Terrorfenyegetés Amerikából
Megismételte a terrorista cselekményre való felhívását tegnap az Amerikai Népszava.
2014. február 7. 09:39

A médium álláspontja szerint a Szabadság térre tervezett német megszállás emlékműve ugyanazt fejezi ki, amit 1944-ben a Gömbös-szobor.

„Ha Magyarország kormánya az emlékmű állításával átlépi ezt a határt, és a náci Németország szövetségesének örökébe lép, a magyar népnek nemcsak joga, hanem kötelessége az antifasiszta harc megindítása. Ennek legfontosabb lépése a náci emlékmű felrobbantása” – olvasható a lap állásfoglalásában.

A közleményt azután publikálták, hogy a Magyar Nemzet megírta, hogy a külügyi tárca jelezte aggályait az amerikai nagykövetségnek a szélsőséges médium január 25-én, név nélkül megjelent cikke miatt. A Külügyminisztérium azt kérte a külképviselettől, hogy tegye meg ez ügyben a megfelelő lépéseket, miután a portál az Egyesült Államokban van bejegyezve. Az Amerikai Népszava közleményében visszautasította, hogy a Külügyminisztérium beavatkozzon egy amerikai újság életébe „és csendőrszerepet játsszon a világ magyar nyelvű sajtójában a Magyarországra vonatkozó híradásokat és véleményeket illetően”.

Magyar Nemzet nyomán
  • EURO-2020 - Bravúros döntetlen a világbajnok ellen
    A társházigazda magyar válogatott 1-1-es döntetlent játszott a világbajnok francia csapattal szombaton a Puskás Arénában a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság F csoportjának második fordulójában.
  • Orbán Viktor: Mi történt a mi Európai Uniónkkal?
    A miniszterelnök értékelése szerint a nemzetek Európája helyett európai szuperállamot építenek Brüsszelben, ezért ma a nemzeti alapon álló demokraták állnak szemben a birodalomépítőkkel, akik valójában a demokrácia ellenfelei is.
  • Áder: a történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van
    A történelmi örökséggel minden új nemzedéknek feladata van, ezért volt becsületbeli ügyünk helyreállítani II. Rákóczi Ferenc borsi várkastélyát - jelentette ki Áder János, Magyarország köztársasági elnöke a felvidéki Borsiban, ahol Zuzana Caputová szlovák államfővel közösen részt vett és beszédet mondott a magyar állami támogatással felújított Rákóczi-várkastély átadásán szombaton.
MTI Hírfelhasználó