Gyurcsány bejelentette: 2018-ra gyúr
Kapjanak el, ha tudnak – üzente Gyurcsány az ATV stúdiójából hétfő reggel a média képviselőinek.
2014. február 17. 11:30

Kapjanak el, ha tudnak – üzente Gyurcsány az ATV stúdiójából hétfő reggel a média képviselőinek.

Újra össze kell fognia a baloldali liberális tábornak 2018-ban, mert akkor sem lesz kétharmaduk a jelenlegi szabályozás megváltoztatásához, ha megnyerik a 2014-es választást – jelentette ki Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke hétfőn, az ATV Start című műsorában.

Ez azt jelenti, hogy a következő négy évben is „vigyázni kell a másikra”, vagyis lehet rivalizálni, de nem kell bántani egymást – mondta a DK elnöke. Annál is inkább, mert egyszerű az erőviszonyok eldöntése: akinek a legnagyobb támogatottsága lesz 2017–18-ban, az a párt formálhat majd igényt 2018-ban a miniszterelnök-jelölt megnevezésére – tette hozzá a politikus.

Gyurcsány nagyvonalú lesz?

Gyurcsány Ferenc úgy vélekedett: amennyiben az Összefogás nyer a választásokon, a kétharmados törvények sokasága és a „bebetonozott pártkatonák” miatt őrült nehéz kormányzással kell szembenézni. Ebben a helyzetben, aki a másikkal foglalkozik és nincs benne nagyvonalúság, az nagyon gyorsan ki fog esni közülük – vélekedett. Ezért a DK nem fog erőszakoskodni a kormányzati pozíciók megszerzéséért és „magam nem is megyek bele a kormányba”. Hagyni kell Mesterházy Attila MSZP-elnököt kormányozni – fogalmazott a DK elnöke.

Gyurcsány paksi magyarázata

A paksi atomerőművel kapcsolatban azt közölte: valóban dolgozott egy olyan cég 1997-ben az erőműnek, aminek a saját vállalkozása a többségi tulajdonosa. Az Agóra Marketingnek az volt a feladata, hogy az európai tapasztalatok összegzésével vezényeljen le egy kampányt, amelyben azt magyarázza az embereknek, hogy nem kell féli a nukleáris energiától. Hozzáfűzte, hogy ma sem atomenergia-ellenes, Paks bővítésénél nem a nukleáris energiával van a baja, hanem azzal a móddal, ahogy Orbán Viktor „Putyin tenyerébe csapott”.

„Erőlködjenek a kollégák, próbálják meg elkapni a grabancomat, ha tudják” – fogalmazott az újságírókra utalva Gyurcsány Ferenc a tévéműsorban. De mint ismert, közben képileg rögzítik Gyurcsány rendezvényén az őt kísérő sajtómunkatársakat.

-------------------------------------

Nem volt teljesítés?

Nem lehet megállapítani, voltak-e valós teljesítések, és azok a díjazással arányban álltak-e – többek között ezt állapította meg az a felügyelőbizottsági jelentés, amely a paksi atomerőmű és a Gyurcsány Ferenchez köthető Agóra Kft. közti 1997–98-as tanácsadói szerződéseket vizsgálta – írja a szombati Magyar Nemzet. Az 1997–98-ben kifizetett 80 millió forint inflációval számolva ma 213,8 millió forintnak felel meg.

MNO - MTI
  • "...a gyanúsítottat agyonlőtték"
    Jött arra valaki, gyanúsnak találták, és lelőtték. Lehet, hogy háromgyerekes, a családjáról példamutatóan gondoskodó, kollégáival kedves agysebész volt az illető, de rosszkor jött rossz helyre: a rendőrök „gyanúsítottnak” minősítették, és ártalmatlanították.
  • Politikai stabilitás mint érték
    Az SZDSZ is megtorpedózta az 1996-os világkiállítást. A szélsőséges párt akkor bebizonyítatta, hogy komoly tényező az országban, nagy kárt tud okozni neki.
MTI Hírfelhasználó