Ron Werber tombol dühében
Késleltetné Mesterházy Attila kampányát Ron Werber, a szocialisták kampánytanácsadója. A baloldali összeborulás pártjai viszont türelmetlenek.
2014. február 20. 13:21

Késleltetné Mesterházy Attila kampányát Ron Werber, a szocialisták kampánytanácsadója – írja az Index és a Hvg.hu. Az izraeli szakember a lapok szerint arra vár, hogy csendesedjenek a Simon-ügy keltette hullámok. A baloldali összeborulás pártjai viszont türelmetlenek.

A Magyar Nemzet által kirobbantott Simon-ügy miatt késleltetik Mesterházy Attila kampányát – írja az Index és a Hvg.hu. Előbbi portál szerint a balliberális összeborulás pártjai ezt nehezményezték, mondván: elindult Mesterházy miniszterelnöki kampánya, megjelentek az óriásplakátjai, és az Összefogás minden jelöltjének szórólapján szerepel az arca, személyesen mégsem beszélt, nem tart fórumot, alig szólal meg. „Nehéz elmagyarázni a választóknak, ez miért van” – mondta egyikük az üggyel kapcsolatban. Az Index hozzáteszi, hogy mindezt az MSZP nem ismeri el hivatalosan, de az elnök időleges kivonása a forgalomból egyértelműen a gyanúsítottként kihallgatott Simon Gábor ügye miatt történt.

Ennek kapcsán tartottak is értekezletet, amelyen a Hvg.hu forrásai szerint Ron Werber, a szocialisták izraeli kampánytanácsadója úgy begurult, hogy még a teremből is kirohant. A lap úgy tudja, hogy pont ő volt az, aki Mesterházy kampányát késleltette volna. A portál szerint múlt hét szerdáig még az sem volt teljesen világos, hogy mikor indul az MSZP elnökének korteskedése, és hogy ez hogyan kapcsolódik majd az Összefogás általánosabb kampányával. „Ron szenvedélyes ember, ezért szeretjük, így tudja igazán lelkesíteni az aktivistákat” – mondta a szocialisták kampányszakértőjéről az MSZP-s stáb egyik tagja a HVG internetes oldalának, hozzátéve: nem Werber az, aki „meghatározza a kampány menetrendjét, nem ő szüli a stratégiát, ezért a párt választott tisztségviselői a felelősek”.

Werber márciusig várna

Werber viszont jelezte, ő a miniszterelnök-jelölti kampányért felelős, amelynek kialakította az ütemezését, és ha mások beleszólnak ebbe, akkor nem tudja garantálni az eredményeket. A tanácsadó amellett kardoskodott, hogy Simon-ügy miatt még várni kell, és inkább március elején kellene elindítani a kampányt, ezt viszont a többi párt stratégái túl későnek tartották.

Ismert: Simon Gábor ügyében korábban legtöbbször talán Gyurcsány Ferenc szólalt meg. A DK elnöke az Inforádió Aréna című műsorában arról beszélt: a bukott MSZP elnökhelyettes Ausztriában parkoltatott százmilliói nem tekinthetők magánügynek. Korábban a szocialisták éppen azzal hárították el a vagyon eredetét firtató kérdéseket, hogy ez már csak Simon Gáborra tartozik.

Gyűlölet és félelemkeltés

Gyűlölködő és félelemkeltő – nagyjából ezekkel a szavakkal lehetne előrevetíteni a baloldali összefogás pártjainak várható közös választási kampányát. Ezt támasztja alá egyebek mellett a jelenlegi szocialista plakátkampány és Ron Werber állandó jelenléte a balliberális agytrösztben. Az egykori SZDSZ meghatározó személyisége, Horn Gábor is azt üzente: kevés szakpolitika, erős negatív kampány.

MNO - Index nyomán
  • A Föld napja
    Az emberiség egész létmódjának kell megváltoznia, ha el akarjuk kerülni a katasztrófát.
  • A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti
    A teraszok nyitása nem a járvány végét jelenti, továbbra is fontos a védelmi és járványügyi intézkedések, valamint a higiénés rendszabályok betartása, a pincéreknek a teraszokon is kötelező lesz a maszkviselet, a vendégeknek csak akkor, ha belépnek a vendégtérbe - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs nevében a csütörtöki online sajtótájékoztatón.
  • Az ország szabadságát jelképezi a megújuló Citadella
    Elkezdődött a Citadella megújítása Budapesten. A hosszú évek óta elzárt és mára lepusztult erőd felújítása 2023-ig tart - közölte a Várkapitányság az MTI-vel csütörtökön.
MTI Hírfelhasználó