Németh: Nonprofit helyett "no profit"!
A rezsibiztos azt várja a tisztes hasznot zsebre tevő szolgáltatóktól, a lakosságnak biztosítsanak megfizethető energiát, profitjuk jelentős részét pedig forgassák vissza a minőség, a biztonság fenntartására.
2014. március 7. 13:40

Az ország húsz kormányhivatalában felállított rezsipontokon még mindig a nehezen értelmezhető számlázásra, átláthatatlan számlaképre, a „láthatatlan” megtakarításokra panaszkodnak leginkább az emberek – mondta el a rezsicsökkentésért felelős munkacsoport vezetője a Ma reggelben. Németh Szilárd az M1 péntek reggeli műsorában hangsúlyozta: ha közérdekű bejelentés érkezik, akár egy számla alapján is, az felkerül a fogyasztóvédelmi hatósághoz, amely 90 nap alatt kivizsgálja, és írásban válaszol. Eddig már ezer olyan ügy van, amely vizsgálatot követel, de ennél jóval többen keresték meg a január 13-ával működő ügyfélszolgálatokat, ahol tanácsot is kaphat bárki – tette hozzá.

A fideszes politikus cáfolta az önkormányzati tulajdonú nagykőrösi vagyonkezelő állítását, hogy a cég a rezsicsökkentés miatti kiadásnövekedés miatt került csőd közeli helyzetbe. Az önkormányzati tulajdonban lévő távhőszolgáltatók általában véve elavult technológiával, gyenge hatékonysággal dolgoznak, mindig pénzt kellett beléjük tolni, tavaly például 52 milliárd forintot pótoltak vissza így. Németh Szilárd szerint inkább arról van szó, hogy azok, akik ebből a rendszerből eddig kiválóan éltek, „vízfej menedzsmentet” tudtak fenntartani, most egyszerűen harcolnak a változások ellen.

A kormány célja pedig egyértelmű: a cél, hogy a magyar családok, fogyasztók kapják a legolcsóbb energiát Európában, és ha ezt állami kézben lévő szolgáltatóval lehet elérni, így fogják teljesíteni a feladatot - hangoztatta Németh. Nem nonprofit szektorról beszélnek – hívta fel a figyelmet a rezsibiztos -, hanem „no profit”-ról, ami azt jelenti, a tisztes hasznot zsebre tevő szolgáltatóktól azt várják, a lakosság megfizethető energiát biztosítson, a profit jelentő részét pedig forgassák vissza a minőség és a biztonság fenntartására, és jusson k+f-re is.

Németh Szilárd, aki a nemzetbiztonsági bizottságnak is tagja, így részt vett csütörtökön a testület zárt ülésén, ahol állítólag felmerült, hogy Szilvássy György minisztersége idején iratok tűntek el. A politikus utóbbit a műsorban megerősítette, a titkosított anyagok miatt zárttá tett ülés azonban arra kötelezi, nem mondhat többet, csak annyit: kiderült, Gyurcsány Ferenc korábbi állítása, hogy a belügyi tárcánál összekeverték az őszödi iratokat, egyszerűen nem igaz, és azt sem tudni, hogy teljes-e az az iratcsomag, amelybe a képviselők betekinthettek.
M1 - Ma reggel
  • Jog-ÁVH
    Amíg ugyanis akad bárki, akinek van saját identitása, s azt bátran vállalja is, akkor a valósággyártó művek nagy bajba kerülnek.
  • Átadták a Szent Margit Gimnázium tornacsarnokát
    A Szent Margi Gimnázium új tornacsarnokának átadásakor Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: a sportolási lehetőségeket biztosító épületek, így a gimnázium új tornacsarnokának megépítése arról szól, hogy a gyermekek kulturált körülmények között felkészüljenek az életre.
  • Háború az új nemzedékért
    Free-SZFE sztory... - Első rész
MTI Hírfelhasználó