A székelyek nem fognak elfáradni!
Ismét sikerült felmutatni azt a közösségi akaratot, amely Székelyföld autonómiájára irányul; olyan közösségi igényről van szó, amely fölött nem lehet átlépni, ezzel Bukarestnek is számolnia kell – jelentette ki a Marosvásárhelyen második alkalommal megtartott Székely szabadság napja elnevezésű autonómiatüntetésről a Székely Nemzeti Tanács elnöke a Kossuth Rádióban.
2014. március 11. 09:16

Az új összetételű román kormányra utalva Izsák Balázs kijelentette: az RMDSZ arról döntött, hogy tervezetet dolgoz ki Székelyföld autonómiájára. Hozzátette: kapott egy esélyt a párbeszéd, igényünket pedig megerősítettük – fogalmazott. Az SZNT elnöke kérdésre válaszolva elmondta: az esetleges elhallgatás ideig-óráig lehet taktika, hosszú távon azonban nem vezet eredményre, mert „sem elfáradni, sem letörni nem fogunk”. A nemzetközi közvélemény figyelmét is igyekeznek felhívni az autonómia-igényre, ennek érdekében európai és amerikai nagyvárosokban is szerveztek megmozdulásokat, ezek köre pedig bővül - jegyezte meg.

Izsák Balázs hétfői beszédében kijelentette: az autonómia ügye akkor lesz győztes, ha Magyarország után Romániát is sikerül meggyőzni, hogy álljon a mozgalom mellé.

Kossuth Rádió, 180 perc
  • Az erdő üzem, tanterem – és örökkévalóság
    Ugron Ákos Gábor: Az erdő fenntartása, kezelése, művelése nem érthető meg rövid távú gondolkodással, ahhoz száz években, vagy éppen az örökké fennmaradó végtelenben kell gondolkodni, mert az erdőre mint örökké változó, de örökre fennmaradó életközösségként kell tekintenünk.
  • A kettős mércés EP-szélsőség
    Győri Enikő nem emlékszik parlamenti vitára és felháborodásra azzal kapcsolatban, amikor a szocialista-liberális Gyurcsány-kormány idején, 2006 októberében, a rendőrség szétverte a 1956-os forradalomra emlékező békés tüntetőket. „A rendőrterror erői ma a legeurópaibb pártnak hazudják magukat, és az EP meg őket támogatja" - emelte ki a Fidesz képviselője
  • Református óvodát adtak át Sárospatakon
    Református óvodát adtak át Sárospatakon szerdán, a létesítmény a kormány anyagi támogatásával a Magyarországi Református Egyház Országos Óvoda Programja keretében épült fel.
MTI Hírfelhasználó